Cele mai citite
 


Suceava: Creştere îngrijorătoare a cazurilor de diabet
marţi, 19 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Incidenţa diabetului a crescut în judeţul Suceava, medicii de specialitate fiind tot mai îngrijoraţi în condiţiile în care, de la o lună la alta, tot mai mulţi suceveni sunt diagnosticaţi cu această boală.
Directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat, luni, că în judeţ sunt înregistrate în prezent 18.500 de persoane cu boală diabetică.
Cei mai mulţi, peste 13.500, au vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani, iar peste 100 sunt copii până la vârsta de 14 ani.
Dintre cei 18.500 de bolnavi un număr de 3.000 sunt dependenţi de insulină, ceilalţi fiind sub tratament medicamentos.
Potrivit directorului DSP Suceava, cei mai mulţi dintre bolnavii de diabet zaharat provin din mediul urban.
Medicii suceveni de specialitate apreciază că se confruntă cu o creştere alarmantă a numărului de cazuri de diabet zaharat, cauzată de mai mulţi factori printre care stresul adaptării la condiţiile sociale tot mai severe, criza financiară şi lipsa unui loc de muncă.
Diabetul zaharat este cea mai frecventă boală endocrină şi este caracterizat prin complicaţii ce se dezvoltă în timp, afectând ochii, rinichii, nervii şi vasele de sânge.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Incidenţa diabetului este mai ridicată în regiunea Nord-Est Ziua Mondială a Diabetului, ce se sărbătoreşte anual pe 14 noiembrie, a fost marcată la Suceava prin organizarea unei campanii de informare a populaţiei privind această maladie, dar şi prin testarea gratuită a glicemiei personalului care lucrează în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, a aparţinătorilor...
Ziua Mondială a Diabetului, marcată prin acţiuni de testare gratuită a glicemiei (grupaj) Ziua Mondială a Diabetului a fost marcată luni, în ţară, prin acţiuni de testare gratuită a glicemiei, a greutăţii şi tensiunii arteriale.
Suceava: 1766 cazuri noi de diabet în judeţ, din care 18 la copii În judeţul Suceava s-au înregistrat în cursul anului trecut 1.766 cazuri nou depistate de diabet, dintre care 18 cazuri la copii cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani, a declarat presei, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Judeţul cu cea mai mare incidenţă de diabet la copii Judeţul Suceava are cei mai mulţi copii diabetici din ţară, alături de Braşov, a declarat marţi, la deschiderea Ambulatoriului de diabet din cadrul Spitalului de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava, Gabriela Creţeanu, şefa Secţiei de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
Creşte incidenţa bolilor oncologice în judeţ Suceava, 7 aprilie /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava înregistrează lunar între 99 şi 120 de decese cauzate de boli oncologice, din totalul de 650 - 700 decese în fiecare lună.
Suceava: Testare gratuită a glicemiei de Ziua Mondială a Diabetului Sucevenii cu vârste de peste 35 de ani şi supraponderali care nu sunt diagnosticaţi cu diabet îşi vor putea testa gratuit glicemia, tensiunea arterială, colesterolul şi greutatea, a declarat, luni, directorul DSP Suceava, Ludovic Abiţei.