Cele mai citite
 


Ambalajele de plastic favorizează apariţia bolilor de inimă
miercuri, 20 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

O substanţă chimică prezentă în mod obişnuit în ambalajele alimentare de plastic este unul dintre factorii care favorizează apariţia bolilor de inimă, conform unui nou studiu preluat de agenţia de presă ANI.

Bisfenol A sau BPA este folosită la scară largă în fabricarea produselor de plastic, în special a celor din plastic policarbonat precum ochelarii, sticlele refolosibile, ambalajele alimentare sau biberoanele.

Potrivit unor studii precedente efectuate în SUA, persoanele cu un nivel crescut de BPA în urină sunt de două ori mai predispuse în faţa bolilor de inimă decât cele cu o concentraţie scăzută de BPA.

Autorii studiului, cercetători de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, au precizat că descoperirile făcute vin să confirme concluziilor unei alte cercetări de acest tip din 2008.

'Este clar că această substanţă este foarte periculoasă din moment ce rezultatele au fost aceleaşi în teste efectuate pe populaţii diferite', a declarat Tamara Galloway, co-autoare a studiului.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: Telocitele pot participa la regenerarea hepatică şi la formarea de vase de sânge după infarctul de miocard Telocitele pot participa "decisiv" la regenerarea hepatică precum şi la formarea de vase de sânge în inima lezată după infarctul de miocard, arată un studiu citat de cercetătorii de la Institutul Naţional de patologie "Victor Babeş".
Produsele lactate protejează inima (studiu) Un amplu studiu realizat de cercetători francezi confirmă efectul benefic al consumului de produse lactate în prevenirea diabetului de tip 2 şi a bolilor cardiovasculare, scrie site-ul passionsante.be.
SUA: Nou tratament promiţător împotriva bolilor parazitare Cercetători americani au identificat un nou tratament care ar putea fi eficient în combaterea unor boli parazitare care provoacă peste 50.000 de decese anual, potrivit unui studiu publicat luni în revista Nature, citat de agenţiile EFE şi AFP.
Supa la conservă duce la creşterea nivelului de bisfenol A în urină (studiu) Persoanele care au mâncat cinci zile la rând supă la conservă prezentau în urină un nivel al elementului chimic bisfenol A cu peste 1.200% mai mare decât la cei care consumaseră supă proaspăt gătită, arată un studiu american publciat marţi şi citat de AFP.
Bisfenolul A, potenţial factor de obezitate? Un studiu realizat de cercetători chinezi şi publicat în Journal of Clinical Endocrinology a vizat o eventuală legătură între prezenţa bisfenolului A în urină şi obezitate, relatează site-ul maxisciences.com.
Cuvintele utilizate pe Twitter pot indica riscul cardiovascular al unei comunităţi (studiu) Social media poate fi un indicator al bunăstării psihologice a unei comunităţi şi poate prezice ratele bolilor de inimă, susţin cercetători de la Universitatea din Melbourne (Australia) şi Universitatea din Pennsylvania (SUA), care au descoperit modul în care reţelele de socializare pot oferi astfel...