Cele mai citite
 


Test ocular ce poate descoperi maladia Alzheimer cu 20 de ani înainte de a se declanşa
miercuri, 20 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer, Oftalmologie
 

Oameni de ştiinţă britanici lucrează la un nou test ocular ce poate depista maladia Alzheimer cu până la 20 de ani înainte de apariţia primelor simptome, oferind astfel şansa începerii din timp a tratamentelor care stopează agravarea acestei boli, informează cotidianul Daily Mail.

Astfel, persoanelor între două vârste pot face acest test simplu, rapid, în cadrul unei vizite de rutină la oftalmolog, pentru a afla dacă la bătrâneţe sunt în pericol să sufere de demenţă.

Acest test, aflat în curs de definitizare la University College din Londra, poate determina şi grăbirea apariţiei unei noi clase de medicamente împotriva maladiei Alzheimer ce ar putea stopa boala înainte de primele simptome.

În cadrul acestui test sunt folosite picături pentru ochi pentru a pune în evidenţă o serie de celule din spatele globilor oculari, celule care sunt printre primele afectate în cazul maladiei Alzheimer. Acest test se bazează pe faptul că aceste celulele sensibile la lumină din retină sunt extensii directe ale creierului. Cercetătorii au reuşit să identifice şi modelul exact al morţii celulelor retiniene în cazul maladiei Alzheimer, iar conform experiemntelor preliminare, noul test de diagnoză nu a fost niciodată eronat.

Deocamdată experimentele au fost realizate pe animale, însă cercetătorii britanici susţin că testul se află deja în faza în care poate fi experimentat şi pe oameni. Conform profesorului Francesca Cordeiro, costurile unui astfel de test vor fi extrem de mici, echipamentele necesare existând deja în toate clinicile oftalmologice. Faptul că acest test nu este deloc invaziv pentru organism, constituie un alt mare avantaj, conform acesteia.

'Dacă administrezi un tratament corespunzător din timp, este posibil ca maladia Alzheimer să fie stopată complet', a mai susţinut prof. Cordeiro.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Bolnavii cu demenţă mixtă sau Alzheimer nu pot fi internaţi la azil din lipsă de personal Complexul de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane Adulte Reşiţa nu poate primi, la ora actuală, persoane diagnosticate cu demenţă mixtă sau Alzheimer, din cauza faptului că nu dispune de personal calificat.
Dementa trebuie recunoscuta ca o problema prioritara de sanatate publica in Romania este mesajul ingrijorator pe care il lanseaza Conferinta Nationala Alzheimer 2014, organizata in perioada 26 februarie-01 martie, la Institutul National de Statistica din Bucuresti. In sprijinul acestui semnal de alarma, Societatea Romana Alzheimer apeleaza la factorii de decizie politica, prin propunerea...
Dementa: intre criza demografica si cea economica reprezinta tema prin care Societatea Romana Alzheimer isi propune, prin Conferinta Nationala Alzheimer 2013 (27 februarie - 2 martie 2013, Institutul National de Statistica, Bucuresti), sa puna pe primul plan noutatile in domeniu si posibilitatea de a gasi solutii pentru diagnosticarea precoce...
Cazurile de demenţă s-ar putea tripla până în 2050, avertizează OMS Cazurile de demenţă, un sindrom cauzat de regulă de maladia Alzheimer, ar urma să se dubleze până în 2030 şi să se tripleze până în 2050, putând atinge nu mai puţin de 115,4 milioane de persoane în întreaga lume, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ într-un raport publicat miercuri, preluat...
Demenţa va deveni o boală de 1.000 de miliarde de dolari în 2018 Costurile economice şi sociale ale demenţei vor creşte de la 818 miliarde de dolari pe an în prezent la 1.000 de miliarde de dolari peste trei ani şi această boală va reprezenta o provocare serioasă pentru guvernele lumii, arată un nou raport publicat marţi, transmite CNBC.
Societatea Romana Alzheimer organizeaza in perioada 23 - 25 februarie 2012, la Hotelul Crowne Plaza Bucuresti, Conferinta Nationala Alzheimer cu tema "Actualitati in domeniul dementelor; Dementa Alzheimer - problema majora de sanatate publica a Romaniei Conferinta Nationala Alzheimer abordeaza o tematica de mare diversitate, propunandu-si sa realizeze si la aceasta editie, o manifestare de inalt nivel stiintific. Printre temele abordate mentionam: