Cele mai citite
 


Medicii turci au declanşat o grevă naţională
miercuri, 20 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii şi lucrătorii sanitari din Turcia au declanşat, marţi, grevă generală timp de o zi pentru a protesta faţă de noua lege din domeniul sănătăţii, transmite Xinhua.
Cu excepţia urgenţelor, pacienţii nu pot primi îngrijire medicală în spitalele publice şi universitare din ţară, chiar dacă au programări fixate pentru ziua de marţi.

Huseyin Demirdizen, şeful Camerei Medicilor din Istanbul, a declarat că se aşteaptă la o participare masivă la nivelul întregii ţări.

Cu toate acestea, Demirdizen a precizat că nu crede că la forma de protest vor lua parte şi medicii din unităţile private, deoarece aceştia nu sunt atât de bine organizaţi.

'Urgenţele, de tipul naşterilor, tratamentului pentru cancer şi al bolilor cronice vor primi îngrijire adecvată, însă procedurile de rutină nu vor fi realizate', a menţionat Demirdizen.

După ce noua lege va fi pusă în aplicare, medicii care deţin propria clinică privată nu vor mai putea lucra în spitalele publice sau private. Minimul de ore lucrate săptămânal va descreşte, de la 45 la 40, pentru medici. Legea nu rezolvă însă problema orelor lucrate suplimentar, iar în jur de 15 la sută din medici au propriile clinici private, a subliniat responsabilul turc.

Ministrul Sănătăţii, Recep Akdag, a declarat săptămâna trecută că această lege este în beneficiul cetăţenilor, susţinând că este o ruşine din partea medicilor să declanşeze grevă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sepi: Dacă ministrul Sănătăţii va decide să atace ca ilegală greva generală, o să lăsăm instanţa să se pronunţe Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat sâmbătă în legătură cu greva generală a salariaţilor din sectorul sanitar, că aceasta depinde de decizia ministrului Sănătăţii de a ataca sau nu în instanţă greva ca fiind ilegală.
Sanitas Covasna: Ministrul Sănătăţii poate să îşi dea demisia, reforma sa nu va trece Aproximativ 1500 de angajaţi din sistemul sanitar covăsnean participă la greva japoneză declanşată luni la nivel naţional în semn de protest faţă de măsurile de reformă iniţiate de Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Nicolăescu: Participarea medicilor la greva de avertisment de luni nu are nicio bază legală Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat sâmbătă dimineaţă, după întâlnirea cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas, că din punctul său de vedere nu există nicio bază legală pentru participarea medicilor la greva de avertisment de luni dimineaţă organizată de acest sindicat.
Sepi: Pregătim o grevă generală adevărată în sectorul de sănătate şi de asistenţă socială Federaţia Sanitas pregăteşte o grevă generală în sectorul de sănătate şi de asistenţă socială, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.
Achimaş-Cadariu: Legea salarizării unice va rezolva foarte multe dintre problemele medicilor Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că solicitările medicilor care au anunţat că vor declanşa greva generală sunt justificate, iar unele pot fi rezolvate prin acte normative simple, însă legea salarizării unice va rezolva...
Olt: Liderul judeţean al Sanitas avertizează că urmează grevă generală dacă nu vor fi soluţionate revendicările sindicaliştilor Preşedintele Sanitas Olt, Roxana Dragomir, a declarat miercuri, după greva de avertisment a asistenţilor, brancardierilor şi infirmierilor că această formă de protest va fi urmată de o grevă generală începând de la sfârşitul lunii în curs dacă nu le vor fi soluţionate revendicările.