Cele mai citite
 


Fertilizarea in vitro va avea un program naţional
miercuri, 20 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

În decembrie 2009 a fost înfiinţată Societatea Română de Reproducere Umană şi Embrilogie, for ştiinţific necesar, corespondent al Societăţii europene şi al celei internaţionale, a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr. Virgiliu Ancăr, preşedintele forului.

'Acest for respectă regulile societăţii europene. Va începe şi un program naţional prin care, în acest an, 250 de cupluri vor beneficia gratuit de fertilizare. Patologia o va stabili Ministerul Sănătăţii', a subliniat prof. dr. Virgiliu Ancăr.
Fertilizarea in vitro oferă o şansă acelor cupluri infertile pentru care s-au epuizat toate variantele clasice, a spus prof. dr. Ancăr.
El a explicat că cele mai frecvente cazuri care ajung aici sunt cele generate de obstrucţii tubare, patologia ovariană prin insuficienţă, dar şi patologia masculină, respectiv calitatea şi numărul de spermatozoizi.
Pentru fertilizarea in vitro se pot dona şi ovule, acestea fiind necesare femeilor în vârstă sau aflate în premenopauză, celor cu probleme majore de sterilitate.
În lume, majoritatea clinicilor pun o limită de vârstă pentru fertilizarea in vitro între 40 şi 42 de ani.
În România nu există o limită specifică de vârstă, este limita bunului-simţ, a menţionat specialistul.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Cuplurile care doresc fertilizare in vitro în străinătate, atenţionate pentru a evita posibile situaţii de fraudă Fostul ministru român al Sănătăţii, Cseke Attila, atrage atenţia cuplurilor de tineri care doresc să opteze pentru fertilizare in vitro în Ungaria sau într-o altă ţară, să se informeze înainte de a apela la servicii medicale de acest gen pentru a evita posibile situaţii de fraudă.
Un specialist în fertilizare in vitro de la Centrul Medical "Assaf Harofeh', implicat în scandalul traficului de ovule din România Profesorul Raphael Ron-El, şeful departamentului de fertilizare in vitro /IVF/ la Centrul Medical "Assaf Harofeh", este unul dintre israelienii implicaţi în scandalul traficului de ovule, recoltate pentru fertilizarea in vitro, la clinica privată Med New Life din Bucureşti, România, relatează miercuri...
Preşedintele Asociaţiei de Reproducere Umană: Programul de fertilizare in vitro trebuie reluat Programul de fertilizare in vitro trebuie reluat, susţine preşedintele Asociaţiei Române de Reproducere Umană (ARRU), prof. dr. Radu Vlădăreanu, argumentând prin faptul că anul trecut s-au născut cei mai puţini copiii după al Doilea Război Mondial.
Circa 5 milioane de bebeluşi s-au născut prin fertilizare in vitro din 1978 Circa cinci milioane de bebeluşi au fost născuţi datorită tehnicilor de fertilizare in vitro (FIV) de la venirea pe lume a lui Louise Brown, primul copil născut în eprubetă în 1978, conform estimărilor furnizate luni în cadrul unei conferinţe de specilitate la Istanbul, transmite AFP.
Deputatul PDL Mihaela Şandru a lansat în dezbatere proiectul de lege privind reproducerea umană asistată medical Deputatul democrat-liberal Mihaela Şandru a lansat marţi în dezbatere parlamentară proiectul de lege privind reglementarea reproducerii umane asistate medical în România.
Centrul de fertilitate Polisano Sibiu realizeaza proceduri gratuite in cadrul Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii Centrul de fertilitate FIV Polisano – una dintre cele mai mari clinici de fertilizare din Romania, cu o rata de succes de 56% – se numara printre cele 10 clinici din tara selectate de Ministerul Sanatatii in Programul national gratuit de fertilizare in vitro.