Cele mai citite
 


Vâlcea: Cinci medici amendaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătatea
miercuri, 20 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci medici din Râmnicu Vâlcea au fost amendaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătatea (CJAS) cu câte 1.000 de lei pentru certificate medicale acordate retroactiv, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele director general al instituţiei, Rodica Mărginean.
'În urma sesizărilor făcute de mulţi angajatori am iniţiat o serie de controale la câteva cabinete medicale, verificând strict modul în care s-au acordat aceste concedii medicale. Angajatorii au fost intrigaţi de modul în care erau anunţaţi de angajaţi - Vedeţi că de luni intru în medical - acesta este un exemplu. Doi medici specialişti din ambulatoriul Spitalului Judeţean Vâlcea şi doi medici de familie au fost găsiţi în neregulă şi au primit amenzi de o mie de lei', a precizat Mărginean.
Potrivit acesteia, controalele vor continua la mai mulţi medici, care oferă aceste certificate medicale multor angajaţi din sectorul construcţiilor pentru evitarea şomajului.
'Există şi posibilitatea înfiinţării în urma unor sesizări a unor comisii care să verifice dacă angajatul este bolnav cu adevărat, mai ales vara în care el este declarat imobilizat la pat şi de fapt îl găseşti la cules de prune în vârful dealului', a mai spus Mărgineanu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.
Certificate medicale pentru boli fictive, anulate Botoşani, 14 aprilie /Agerpres/ - Şase certificate medicale în baza cărora un fost director de instituţie publică a obţinut în mod ilegal concedii medicale au fost anulate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi Colegiul Medicilor.
Sălaj: Amenzi pentru medicii care prescriu concedii medicale Şase medici prescriptori de certificate de concedii medicale dintr-un total de 73 controlaţi de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei, ca urmare a neregulilor constatate.
Mehedinţi: Medici sancţionaţi pentru eliberare ilegală de concedii medicale Un număr de 18 medici din judeţ au fost sancţionaţi cu amendă şi avertisment pentru eliberarea ilegală de certificate medicale, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, reprezentantul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, Radu Barbu.
Arad: Peste 31.000 de certificate medicale au fost eliberate în prima jumătate a acestui an Peste 31.000 de certificate de concediu medical au fost eliberate în judeţul Arad în primele şase luni ale acestui an.
Cluj: Medici amendaţi şi avertizaţi din cauza concediilor medicale Cluj-Napoca, 19 oct /Agerpres/ - Doi medici au fost amendaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj iar alţi patru au fost avertizaţi pentru acordarea de concedii medicale fără acoperire sau fără respectarea normelor legale.