Cele mai citite
 


Inspectorii ANSVSA au dat amenzi de 406.200 lei
miercuri, 20 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, care activează în cadrul 'Comandament Iarna 2009 - 2010', au aplicat, în perioada 15 noiembrie 2009 - 15 ianuarie 2010, în staţiunile montane din judeţele Braşov şi Prahova, 207 amenzi contravenţionale, în valoare de 406.200 lei şi 161 avertismente.
Acţiunea 'Comandament de Iarnă 2009 - 2010' a avut scopul de a asigura un nivel înalt de protecţie al turiştilor prezenţi în staţiunile montane din judeţele Braşov şi Prahova.
În această perioadă, inspectorii Autorităţii au retras de la consumul public, pentru că prezentau pericol pentru sănătatea publică, 109 kg de produse alimentare, în valoare de 4.472 lei.
Inspectorii ANSVSA au efectuat, în perioada menţionată, 559 de controale în unităţi de alimentaţie publică, din staţiunile Predeal, Sinaia, Buşteni, Azuga, Poiana Braşov, Comarnic, Braşov, Timişul de Jos, Timişul de Sus, Zărneşti, Moeciu, Bran, Râşnov şi Câmpina.
La această acţiune au participat un număr de 44 de inspectori ai ANSVSA din cadrul a 23 de Direcţii Judeţene Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, împărţiţi în patru serii a câte două săptămâni, pentru fiecare serie activând un număr de cinci echipe a câte doi inspectori.
Cele mai frecvente deficienţe constatate de către inspectori cu ocazia verificărilor au fost reprezentate de nerespectarea normelor de igienă privind manipularea şi depozitarea produselor alimentare de origine animală şi non-animală, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de producţie, depozitare şi valorificare produse alimentare, nerespectarea lanţului de frig, nerespectarea fluxului tehnologic precum şi comercializarea de produse alimentare expirate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Amenzi de 8.400 lei în unităţi de alimentaţie publică din Braşov, Predeal şi Buşteni Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, care activează în 'Comandamentul de Iarnă 2009 - 2010', au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.400 de lei, în urma unor controale desfăşurate în staţiunile Braşov, Predeal şi Buşteni.
Inspectorii ANSVSA au dat amenzi de 1.200 lei Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), care activează în cadrul Comandamentului de Iarnă, au controlat, în ziua de 8 decembrie, 17 de unităţi de alimentaţie publică din staţiunile Sinaia şi Poiana Braşov, se arată într-un comunicat al ANSVSA.
Amenzi în valoare de 23.200 lei aplicate de ANSVSA Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a aplicat 31 amenzi contravenţionale, în valoare de 23.200 lei, şi 115 avertismente operatorilor economici, în urma unor controale derulate în perioada 27 noiembrie - 7 decembrie 2009, potrivit unui comunicat al ANSVSA.
Inspectorii ANSVSA au controlat 456 de unităţi de alimentaţie publică şi au dat amenzi în valoare de 283.960 lei Inspectorii sanitari veterinari au sancţionat cu 147 de amenzi, în valoare de 283.960 de lei, şi cu 86 de avertismente mai multe unităţi de alimentaţie publică şi de comercializare a alimentelor care nu respectau condiţiile de igienă şi de funcţionare, în urma controalelor efectuate în perioada 26 noiembrie...
Inspectorii ANSVSA au aplicat amenzi de 18.600 lei Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), care activează în cadrul Comandamentului de Iarnă, au aplicat, luni, sancţiuni în valoare de 18.600 lei, se arată într-un comunicat al ANSVSA.