Cele mai citite
 


Arad: Patru noi cazuri de gripă A
miercuri, 20 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru noi cazuri de infecţie cu virusul gripei noi au fost semnalate în ultimele 48 de ore la nivelul judeţului Arad, iar numărul total al cazurilor înregistrate până în prezent a ajuns la 141.
Dintre persoanele la care s-a confirmat existenţa virusului A/H1N1, 140 au fost declarate vindecate, într-un singur focar boala aflându-se în evoluţie, a declarat marţi dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog şi director coordonator adjunct la Direcţiei de Sănătate Publică din judeţ. 'Au fost confirmaţi bolnavi în 22 localităţi din judeţ, cei mai mulţi - 113, fiind confirmaţi în municipiul Arad, în celelalte localităţi înregistrându-se între 1 şi 3 cazuri', a precizat dr.Dana Negru.
Potrivit sursei citate, numărul cel mai mare de bolnavi aparţine categoriei de vârstă 15-19 ani, respectiv 40 de cazuri.
Atât medicii de familie, cât şi Centrele pentru Vaccinarea pandemică din judeţul Arad dispun de dozele necesare pentru personele care doresc şi sunt eligibile să se vaccineze, iar DSP Arad a început demersurile pentru o nouă repartiţie de 6.000 doze de la Ministerul Sănătăţii.
Însă populaţia judeţului Arad nu s-a arătat, cel puţin până acum, foarte interesată de vaccinarea antigripală pandemică (cu vaccinul Cantgrip), până în prezent fiind vaccinate doar 13.498 persoane, rata de vaccinare fiind de 33,61%.
Dintre persoanele vaccinate, 774 sunt din rândurile personalului medical, 79 sunt studenţi sau elevi peste 16 ani, 304 sunt angajaţi ai altor ministere sau instituţii, iar 12.341 fac parte din alte grupe expuse la risc, a precizat sursa citată.
'Mai interesată pare a fi populaţia de vaccinarea antigripală de sezon, până în prezent fiind vaccinate 18.126 de persoane, rata de vaccinare fiind de 89,95%', a mai adăugat dr. Dana Negru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Numărul bolnavilor de gripă nouă a ajuns la 139 La nivelul judeţului Arad au fost confirmate marţi încă trei cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1, toate în municipiul Arad, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 139, în lucru aflându-se un număr de patru probe, transmite corespondentul AGERPRES.
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
Arad: Numărul bolnavilor de gripă nouă a ajuns la 141 Numărul total al cazurilor de gripă nouă în judeţul Arad a ajuns la 141, în ultima săptămână fiind confirmate încă două cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1, ambele în municipiul Arad, transmite corespondentul AGERPRES.
MS: 35 de noi cazuri de gripă A/H1N1 În ultimele 24 ore au fost înregistrate 35 de cazuri noi de gripă A/H1N1 şi trei decese la persoane cu afecţiuni cronice, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii.
Noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 confirmate În ultimele 24 de ore au fost confirmate 82 de cazuri noi de gripă cu virus pandemic A/H1N1, totalul cazurilor înregistrate până în prezent în România ajungând la 3.194, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii.
Noi cazuri de gripă A/H1N1 93 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în ultimile 24 de ore, numărul total al cazurilor confirmate înregistrate până sâmbătă, ora 12,00, fiind de 1849, informează Ministerul Sănătăţii.