Cele mai citite
 


Braşov: Lipsă acută de personal la serviciul de ambulanţă
miercuri, 20 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de Ambulanţă Braşov se confruntă în prezent cu o lipsă acută de personal medical, medici şi asistente.
În loc de 24 de echipaje cât ar fi normal să funcţioneze în judeţ, doar pentru 18 echipaje există personal medical, a declarat marţi, la şedinţa Comandamentului judeţean de deszăpezire, directorul coordonator al Serviciului de Ambulanţă, dr. Mioara Văitiş.
'Avem şapte asistente în concediu de maternitate, iar 12 şoferi se vor pensiona în următoarea perioadă. Din zece echipaje câte ar trebui să funcţioneze pe zi, pot funcţiona doar şapte, iar dacă una sau două ambulanţe trebuie să transporte bolnavi la Bucureşti, Cluj sau Târgu-Mureş pentru anumite intervenţii, funcţionăm cu cinci ambulanţe. Este foarte puţin în condiţiile în care zilnic avem între 200 şi 250 de solicitări, dar pot ajunge şi la 300 de solicitări. Ne mai trebuie cel puţin opt echipaje', a precizat Mioara Văitiş.
Directorul cordonator al Serviciului de Ambulanţă a prezentat situaţia în faţa prefectului Ion Gonţea, precizând că nu poate face niciun fel de angajări pentru că posturile sunt blocate de Ministerul Sănătăţii.
Din punct de vedere al dotărilor, Serviciul de Ambulanţă Braşov are un parc auto nou format din 43 de ambulanţe cumpărate în anul 2008 de Ministerul Sănătăţii şi alte 12 achiziţionate în acelaşi an de Consiliul Judeţean Braşov.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Serviciul de Ambulanţă Braşov se confruntă cu lipsa de personal Braşov, 19 oct /Agerpres/ - Patru medici de la Serviciul de Ambulanţă Braşov au plecat în străinătate în ultima perioadă, principala cauză fiind reducerea cu 25% a salariilor, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Serviciului de Ambulanţă Braşov, dr.Mioara Văitiş.
Ministerul Sănătăţii a deblocat pentru Braşov doar 5 posturi Ministerul Sănătăţii a deblocat pentru Braşov doar cinci posturi din cele 600 câte ar fi nevoie, a declarat, vineri, pentru AGERPRES directorul Direcţiei de Sănătate Publică, dr.Alexandru Bălescu.
Vaslui: Serviciul de ambulanţă funcţionează cu doar 4 medici din 16 Vaslui, 29 oct /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui funcţionează la această dată cu un deficit de personal de aproximativ 300 de cadre.
Sălaj: Serviciul de Ambulanţă Judeţean achiziţionează un incubator de transport pentru nou-născuţi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Sălaj a demarat procedurile de achiziţie a unui incubator de transport pentru nou-născuţi, în valoare de aproximativ 40 000 de lei, fondurile fiind alocate de Ministerul Sănătăţii.
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: 1.242 de solicitări, în ultimele 24 de ore Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat în ultimele 24 de ore, de luni de la ora 8,00 până marţi la ora 8,00, un număr de 1.242 de solicitări, dintre acestea 627 reprezentând cazuri grave şi foarte grave, a declarat pentru AGERPRES managerul SABIF, medicul Alis Grasu.
Bistriţa-Năsăud: Ambulanţa se confruntă cu o lipsă acută de personal Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud se confruntă cu o lipsă acută de personal, cauzată atât de plecările angajaţilor cât şi de blocarea posturilor, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul acestei instituţii, Annabella Muzsi.