Cele mai citite
 


România a primit un premiu pentru buna promovare a numărului unic de urgenţă 112
miercuri, 11 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bruxelles, 11 feb - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: România a primit marţi seară, la Palatul Egmont din Bruxelles, premiul pentru buna promovare a numărului unic european pentru apeluri de urgenţă 112, din partea Asociaţiei pentru numărul de urgenţă european (EENA), în cadrul celei de-a treia ediţii a „Premiilor 112”.

România a fost reprezentată de o delegaţie a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, condusă de general locotenent Marcel Opriş, directorul instituţiei. La ceremonie au participat şi europarlamentari români şi organizaţii din Uniunea Europeană cu atribuţii în domeniul serviciilor de urgenţă.

„Ne face o deosebită plăcere şi suntem onoraţi să fim aici la Bruxelles pentru a primi un premiu, în numele României. Aş vrea să remarc că acest premiu este meritul întregii prese din România, mai ales a celei de la nivel local, care a popularizat numărul unic de urgenţă 112. Practic, oricine ştie acum în România că în cazul unei situaţii de urgenţă trebui sunat la 112”, a spus Marcel Opriş, la scurt timp după primirea premiului.
După cum menţiona reprezentantul STS, avantajele sistemului numărului unic de urgenţă european 112 constau în numărul mare de vieţi care pot fi salvate şi în seriozitatea cu care cetăţenii ştiu că li se răspunde atunci când apelează 112, în pofida aspectelor negative reprezentate de numărul mare de apeluri false.
De la sfârşitul anului trecut, în urma demersurilor făcute de Comisia Europeană, numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 este acum disponibil gratuit în toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.
Ziua de 11 februarie (11-2) va fi declarată de către Parlamentul European, Comisia Europeană şi preşedinţia cehă a Consiliului UE drept „Ziua numărului de urgenţă 112", în care va fi lansată o campanie de creştere a gradului de conştientizare a cetăţenilor Uniunii Europene în legătură cu existenţa numărului unic european pentru urgenţe 112.
Executivul comunitar urmează să prezinte miercuri, noile date privind situaţia numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 în cele 27 de ţări membre ale Uniunii, date incluse într-un studiu Eurobarometru.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Peste 112.000 de oameni au murit în catastrofe naturale în Europa în ultimii 20 de ani Peste 112.000 de persoane au murit în Europa în catastrofe naturale determinate de fenomene meteorologice, în ultimii 20 de ani, a anunţat luni la Bonn Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, citată de EFE.
Raed Arafat: 112 nu este un număr de joacă, ar trebui înăsprite sancţiunile pentru alarmele false Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat vineri la Sfântu Gheorghe, unde a participat la inaugurarea dispeceratului comun Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă-Serviciul de Ambulanţă Judeţean (ISU-SAJ), că trebuie luate măsuri pentru diminuarea apelurilor false la 112, atât...
Serviciul 112 va putea răspunde şi la apeluri prin SMS Serviciul Unic de Urgenţă 112 va putea răspunde şi la apeluri tip SMS graţie unei soluţii tehnice prezentate şi verificate joi în cadrul unei exerciţiu organizat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, cu prilejul Conferinţei Asociaţiei Europene a Numărului de Urgenţă 112.
Formularul E 112 este cu cele mai multe probleme Bucureşti - Cele mai multe probleme cu formularele emise sau validate în baza regulamentului european de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) se înregistrează în cazul E 112. În cadrul meselor rotunde organizate de CASMB s-a înscris şi dezbaterea cu privire la formularele...
Constanţa: Apelul la 112 care anunţa prăbuşirea elicopterului SMURD a fost făcut la ora 16,05 Apelul la 112 care anunţa prăbuşirea elicopterului SMURD luni după-amiază în lacul Siutghiol a fost făcut la ora 16,05, a declarat luni seară purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, plt. Anca Chiriţă.
Apel pentru ca serviciul 112 să poată funcţiona şi pentru persoanele cu deficienţe de auz şi de vorbire Asociaţia 1 Iunie 2001 face un apel către toţi cei care pot ajuta ca serviciul 112 să poată funcţiona şi pentru persoanele cu deficienţe de auz şi de vorbire.