Cele mai citite
 


Hunedoara: Aproape 30.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei noi
miercuri, 20 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
De la începutul acestui an, aproape 30.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva gripei noi, potrivit datelor centralizate, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Instituţia a solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea cu încă 25.000 de bucăţi a dozelor de vaccin împotriva virusului A/H1N1.
'Numai în ultima săptămână, 11-17 ianuarie, au fost vaccinate 14.171 persoane prin intermediul medicilor de familie şi în centrele de vaccinare din unităţile sanitare. DSP Hunedoara a cerut o nouă suplimentare de 25.000 de doze de vaccin pandemic Cantgrip, care va fi primit în funcţie de repartizarea de la Ministerul Sănătăţii', a precizat directorul adjunct al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.
Potrivit evaluărilor făcute de inspectorii DSP Hunedoara, în judeţ există un număr suficient de vaccin pandemic, iar în depozitul instituţiei se mai găsesc 600 de doze de vaccin pentru a se putea asigura continuitatea activităţilor de imunizare a populaţiei.
Hunedorenii care doresc să se vaccineze împotriva virusului gripei noi pot face acest lucru în cele 11 centre special înfiinţate în sediile unor spitale sau policlinici, dar şi la cele 140 de cabinete ale medicilor de familie din judeţ.
De la începutul pandemiei, în judeţul Hunedoara au fost confirmate prin analize de laborator 122 de cazuri de gripă nouă, dintre care ultimele două, marţi, în zona Petroşani. Doi bărbaţi, de 41 şi 51 de ani, din Hunedoara şi, respectiv, Petroşani, au decedat din cauza bolii, în condiţiile în care victimele mai sufereau şi de alte afecţiuni cronice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Hunedoara: Aproape 16.000 persoane, vaccinate împotriva gripei noi Aproape 16.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva gripei noi, motiv pentru care în judeţ au fost distribuite încă 16.000 de doze din vaccinul Cantgrip, primit de la Institutul Cantacuzino, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Gorj: Încă 10.000 de doze de vaccin anti A/H1N1 solicitate de DSP Cele aproximativ 20.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 existente în stocul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au fost epuizate odată cu distribuirea acestora către medicii de familie din judeţ, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate solicită suplimentarea vaccinurilor împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a solicitat, joi, suplimentarea dozelor de vaccin împotriva gripei noi cu 10.000 de bucăţi, deoarece stocul iniţial, de 16.100 doze, este aproape de epuizare.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică a solicitat 42.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a solicitat Ministerului Sănătăţii alocarea a 42.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea persoanelor aflate în grupele de risc, cererea de vaccin fiind întocmită în urma datelor primite din teritoriu de la medicii de familie şi de la unităţile ...
Harghita: DSP a mai cerut 10.000 de doze de vaccin AH1N1 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita a solicitat Ministerului Sănătăţii alocare a încă 10.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, stocul iniţial fiind pe cale să fie epuizat.