Cele mai citite
 


Bugetul pentru 2010 ajunge până la jumătatea anului, susţin furnizorii de servicii medicale
miercuri, 20 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 20 ian./Agerpres/ - Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale (PALMED) atrage atenţia, printr-un comunicate remis presei, că bugetul pentru 2010 acoperă decontarea servicilor medicale de stat doar până la jumătatea anului.
Reprezentanţii PALMED apreciază că a reînceput cheltuirea banului public pe criterii şi considerente ştiute numai de cei ce 'gestionează' Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate (FNUASS), într-o totală lipsă de transparenţă şi comunicare şi, mult mai grav, cu încălcarea legii.
'Ne referim aici, cu precădere, la obligaţia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, statuată prin art. 217 alin. 5 şi 6 din Legea nr. 95/2006. Deşi legea este imperativă în această privinţă, până la această dată nu a fost publicat Contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2010 şi, implicit, nici Normele metodologice de aplicare ale acestuia. Precizăm că adoptarea acestor acte normative nu este condiţionată de aprobarea bugetelor Ministerului Sănătăţii şi CNAS pentru anul 2010', susţin reprezentanţii patronatului.
Aceştia menţionează că CNAS a emis un Ordin prin care prelungeşte valabilitatea prevederilor Contractului Cadru din 2009, până la 31 martie 2010. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Contractele şefilor caselor judeţene de asigurări de sănătate au încetat în urma actualizării indicatorilor de performanţă Contractele de management ale preşedinţilor-directori generali ai caselor judeţene de asigurări de sănătate au încetat în data de 30 septembrie în urma actualizării indicatorilor de performanţă, a anunţat CNAS.
Proiectul legii sănătăţii: Sistemul de asigurări de sănătate, reorganizat; monopolul CNAS, desfiinţat Proiectul legii sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, prevede, în ceea ce priveşte sistemul de asigurări de sănătate, desfiinţarea monopolului CNAS şi autonomie în conducerea şi în administrarea Fondului naţional de asigurări obligatorii de sănătate.
Contractul Cadru: Pacienţii vor plăti la externarea din spital între 5 şi 10 lei pentru serviciile medicale Pacienţii vor plăti la externarea din spital între 5 şi 10 lei pentru serviciile medicale acordate în regim de spitalizare continuă, se arată în proiectul Contractului Cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013 - 2014...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Contractul-cadru încheiat între casele de asigurări de sănătate şi furnizorii de servicii medicale, multianual În premieră, începând cu anul 2011, contractul-cadru dintre casele de asigurări de sănătate şi furnizorii de servicii medicale va reglementa condiţiile acordării de asistenţă medicală în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru doi ani, informează marţi, printr-un comunicat de presă...
CNAS a făcut demersurile necesare punerii în executare a sentinţei privind cei 7 pacienţi bolnavi de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a întreprins demersurile necesare pentru punerea în executare a sentinţei pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti cu privire la acordarea celor şapte pacienţi bolnavi de cancer a unor tratamente în regim de compensare 100% care nu sunt cuprinse în lista de medicamente...