Cele mai citite
 


Suceava: Centrele de vaccinare împotriva gripei noi din judeţ au fost închise
miercuri, 20 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suceava, 20 ian /Agerpres/ - Cele cinci centre de vaccinare împotriva virusului gripei pandemice, amenajate în judeţ, au fost închise, după ce adresabilitatea a scăzut considerabil.
Potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Alexandru Lăzăreanu, la Centrul de vaccinare din Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava s-au vaccinat, luni, doar nouă persoane, iar la cele din Fălticeni şi Rădăuţi câte una sau două persoane.
Conducerea DSP Suceava recomandă, în continuare, populaţiei să se imunizeze împotriva virusului pandemic, dar la medicii de familie.
Totodată, DSP Suceava a informat că, în săptămâna 11 - 17 ianuarie, s-au vaccinat 15.838 de persoane, majoritatea bolnavi cronici, în total, de la începutul campaniei, fiind imunizate 33.361 de persoane.
DSP Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii o adresă în care se precizează că la vaccinarea copiilor sub 16 ani trebuie solicitat obligatoriu consimţământul scris al părinţilor, iar imunizarea acestei categorii de persoane urmează să demareze, cel mai probabil, din februarie.
De asemenea, DSP Suceava a anunţat că a fost confirmat un nou caz de gripă pandemică la un sucevean internat în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan Nou'' Suceava. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Două centre de vaccinare împotriva gripei noi, deschise la Sfântu Gheorghe Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Covasna a anunţat, marţi, deschiderea a două centre de vaccinare împotriva gripei noi în municipiul Sfântu Gheorghe.
Un nou centru pentru vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul de Boli de Ochi din Capitală Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a anunţat că sâmbătă, de la ora 13,00, se deschide încă un centru de vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul Clinic de Urgenţă Oftalmologic din Piaţa Lahovari din Capitală.
DSP Suceava a început distribuirea vaccinului împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a început distribuirea vaccinului antigripal Cantgrip, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava fiind primele unităţi medicale care au preluat, luni, dozele cu vaccin antigripal A/N1H1.
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
Călăraşi: Campania de vaccinare împotriva gripei noi, în plină desfăşurare Campania de vaccinare a personalului medical şi a elevilor împotriva gripei cu virus A/H1N1 este în plină desfăşurare, a susţinut, joi, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Brăila: Centru de vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul Judeţean Un centru de vaccinare împotriva gripei AH1N1 va funcţiona, începând de luni, 11 ianuarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru persoanele neasigurate sau cele care nu sunt înscrise la un medic de familie.