Cele mai citite
 


Harghita: Noul inspector şcolar general, lider local al UDMR
miercuri, 20 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miercurea Ciuc, 20 ian /Agerpres/- Noul inspector şcolar general al judeţului Harghita este de miercuri, Ferencz S. Alpar, un lider local al UDMR, care a fost numit de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, până la organizarea concursului.
Ferencz S. Alpar a fost numit în urma negocierilor dintre UDMR şi PD-L, reprezentanţii Uniunii dorindu-şi foarte mult funcţia de inspector şcolar general pe care o pierduseră în 2009, după intrarea PSD la guvernare.
Noul inspector şcolar general a fost director al Şcolii generale 'Jozsef Attila', cu predare în limba maghiară, din Miercurea Ciuc, este consilier local în Miercurea Ciuc şi ocupă funcţia de vicepreşedinte pe probleme de educaţie al Organizaţiei Teritoriale UDMR Ciuc. Ferencz S Alpar are 33 ani şi din 1999 este profesor titular de istorie-engleză.
Prefectul Harghitei, Ladanyi Laszlo Zsolt, i-a cerut noului inspector şcolar general 'echilibru, echitate şi echidistanţă, într-un cuvânt profesionalism, în interesul învăţământului din judeţ'.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că inspectorul şcolar general trebuie să fie o persoană dinamică, ce are capacitatea de a lua decizii 'nu numai după ordinele primite de la Bucureşti ci şi consultând populaţia şi autorităţile locale, pentru binele tinerei generaţii'. Borboly a subliniat că vede în Ferencz S. Alpar aceste calităţi, mai ales că el cunoaşte problemele cu care se confruntă sistemul de învăţământ, atât din calitate de director cât şi de consilier local.
Ferencz S. Alpar a declarat pentru AGERPRES că doreşte să creeze o relaţiei eficientă de parteneriat cu cadrele didactice şi cu autorităţile locale.
'Aş dori să aduc Inspectoratul Şcolar mai aproape de pedagogul de rând', a afirmat Ferencz S. Alpar, care s-a declarat un adept al descentralizării învăţământului.
'Sunt adeptul descentralizării şi cred că comunităţile locale ar trebui să aibă un cuvânt de spus în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ şi luarea deciziilor cu impact asupra comunităţii', a spus noul inspector şcolar general. Acesta a promis că va fi cât mai mult posibil în teritoriu şi a subliniat că pentru el este foarte important elevul, indiferent în ce limbă învaţă şi din zonă a judeţului provine.
Reprezentanţii UDMR şi PD-L din Harghita continuă negocierile pentru numirea şefilor serviciilor deconcentrate din judeţ, o nouă rundă de discuţii urmând să aibă loc în cursul zilei de vineri. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Şefii de secţie de la Spitalul Judeţean solicită demiterea directorului medical, acuzat de comportament ofensator Şefii de secţie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc solicită demiterea din funcţie a directorului medical, dr. Csiki Csongor, pe care îl acuză de comportament jignitor şi ofensator.
Harghita: Un medic oncolog de la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc, reţinut Un medic oncolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc a fost reţinut de procurori sub acuzaţia de luare de mită.
Borboly Csaba, candidat UDMR la şefia CJ Harghita: Atragerea de fonduri europene, prioritară pentru judeţ (interviu) Candidatul UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că în cel de-al doilea mandat doreşte să atragă mult mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea judeţului, să continue investiţiile în sănătate şi educaţie, dar şi să creeze...
Harghita: Specialişti în educaţia persoanelor cu sindrom Down, instruiţi la Miercurea Ciuc Un număr de 45 de specialişti în educaţie persoanelor cu sindrom Down, din întreaga ţară, participă, joi şi vineri, la Miercurea Ciuc, la un curs organizat în cadrul unui proiect european, care are ca scop dezvoltarea competenţelor matematice, fără de care aceşti bolnavi nu pot avea o viaţă normală.
Harghita: Ministrul Sănătăţii a vizitat toate spitalele din judeţ Miercurea Ciuc, 10 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a vizitat vineri şi sâmbătă toate spitalele din judeţ şi le-a prezentat cadrelor medicale proiectele importante ale mandatului său.