Cele mai citite
 


Mureş: Centrele de vaccinare s-ar putea închide
miercuri, 20 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 20 ian /Agerpres/ - Cele opt centre de vaccinare împotriva virusului AH1N1, înfiinţate la jumătate acestei luni, ar putea fi închise din cauza scăderii bruşte a numărului de solicitări.
Directorul coordonator adjunct al Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) Mureş, Ovidiu Fărcaş, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că de aproape o săptămână solicitarea este nesemnificativă, a scăzut brusc.
'Este la nivelul lunii octombrie. În Bucureşti s-au închis aceste centre şi pe fondul scăderii numărului de cazuri de gripă. În Mureş mai funcţionează centrele (de vaccinarea - n.r.), dar nu are rost să le mai ţinem', a spus Ovidiu Fărcaş.
Acesta a arătat că oamenii se pot adresa medicilor de familie, care, dacă solicită primesc din partea DSP dozele de vaccin necesare.
Primul centru de vaccinare care şi-a restrâns activitatea în urma scăderii numărului solicitărilor de vaccinare împotriva gripei AH1N1 este cel din incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.
Începând de joi, centrul de vaccinare organizat în Policlinica Spitalului va funcţiona de luni până vineri, doar între orele 08.00 şi 12.00.
Ovidiu Fărcaş a precizat că, în perioada 11-17 ianuarie, au fost administrate populaţiei 15.046 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, dintre care 1.732 la personalul sanitar, 115 la elevi peste 16 ani, 41 la studenţi, 369 la personal din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar 12.789 la celelalte grupe de populaţie. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Cele opt centre de vaccinare împotriva virusului AH1N1 au fost închise Târgu Mureş, 27 ian /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a decis închiderea celor opt centre de vaccinare împotriva virusului pandemic ca urmare a adresabilităţii populaţiei extrem de reduse din ultima săptămână.
Mureş: Peste 10.000 de vaccinuri împotriva gripei A/H1N1 în ultima săptămână Târgu Mureş, 13 ian /Agerpres/ - Peste 10.000 de persoane s-au vaccinat în judeţul Mureş în ultima săptămână cu vaccinul împotriva gripei pandemice A/H1N1, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Ovidiu Fărcaş.
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
UMF Târgu Mureş a lansat campania 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul 'Zilelor inimii' Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, lansarea campaniei 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul evenimentelor 'Zilelor inimii', organizate în colaborare cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Ca...
IUBCvT Târgu Mureş a reuşit a şasea operaţie de transplant de cord din acest an Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş a reuşit, marţi noaptea, al şaselea transplant de cord de la începutul acestui an, fiind deocamdată singurul centru de profil din România care a făcut astfel de intervenţii în 2016.