Cele mai citite
 


Cluj: Proiect de lege pentru pauza de masă a elevilor şi studenţilor
miercuri, 20 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, 20 ian /Agerpres/ - Preşedintele Federaţiei Române de?Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Nicolae Hâncu, preşedintele Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj, Marius Bojiţă, şi deputatul PD-L Mircia Giurgiu propun un proiect legislativ prin care să fie instituită obligativitatea pauzei de masă pentru elevi şi studenţi.
Medicul nutriţionist Nicolae Hâncu spune că această pauză pentru masa de prânz este absolut necesară, cu atât mai mult cu cât foarte puţini mănâncă dimineaţa.
'Faptul că studenţii n-au pauză de masă are cel puţin două consecinţe importante: favorizează apariţia bolilor şi le scade randamentul', a precizat Hâncu, într-o conferinţă de presă, adăugând că omul este programat să mănânce de trei ori pe zi.
La rândul său, preşedintele UMF Cluj, Marius Bojiţă, a salutat iniţiativa şi a subliniat faptul că, dacă orarul se face în interesul studenţilor, trebuie să fie prevăzută şi această pauză de masă, care să fie de două ore, de preferinţă între orele 13.00 şi 15.00. Acesta a adăugat că astfel ar fi evitate multe dintre bolile aparatului digestiv, care în ultima perioadă au crescut mult ca incidenţă în cazul tinerilor.
Deputatul Mircia Giurgiu a precizat că în cazul elevilor ar trebui doar prelungită la 30 de minute durata pauzei mari.
Mircia Giurgiu a mai spus că proiectul legislativ urmează să fie depus în circa o lună, după ce va fi făcut în prealabil un sondaj în rândul studenţilor, în special al celor de la medicină, unde experimentul ar urma să fie aplicat în primul rând.
Mircia Giurgiu şi Nicolae Hâncu sunt la al patrulea proiect legislativ destinat promovării unei vieţi şi alimentaţii sănătoase, în special în rândul tinerilor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Proiect de lege pentru marcarea produselor alimentare Deputatul PDL Mircia Giurgiu a pregătit un proiect legislativ privind marcarea mai clară a conţinutului produselor alimentare, în sensul că pe etichetele alimentelor ar trebui să fie trecute mai puţine informaţii, într-un mod mai inteligibil şi care să iasă mai bine în evidenţă.
Cluj: Proiect de lege care ar putea creşte preţul alimentelor nesănătoase Preşedintele onorific al Federaţiei de Nutriţie, Boli Metabolice şi Diabet, Nicolae Hâncu, pregăteşte împreună cu doi parlamentari clujeni o iniţiativă legislativă care ar putea mări preţul alimentelor considerate nesănătoase, ca o măsură de descurajare a populaţiei în consumarea lor.
Mircia Giurgiu (PDL) şi nutriţionistul Nicolae Hâncu propun iaurt pentru elevi Deputatul PDL Mircia Giurgiu şi preşedintele Federaţiei române de diabet, nutriţie şi boli metabolice, Nicolae Hâncu, propun un proiect de lege prin care să existe posibilitatea ca laptele oferit elevilor prin programul guvernamental destinat lor să poată fi înlocuit cu iaurt.
Cluj: Studenţi de la UMF distribuie pliante despre prevenirea diabetului în şase mari licee Un număr de 35 de voluntari, studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", distribuie, miercuri, materiale informative despre prevenirea diabetului, în şase unităţi de învăţământ din Cluj-Napoca.
Cluj: Şcolarii nu fac destulă mişcare, relevă un raport prezentat de primarul municipiului Cluj-Napoca Numărul şcolarilor care suferă de boli cronice precum obezitatea sau prezintă vicii de postură şi de vedere este în continuă creştere de la un an la altul.
Cluj: Deputatul Mircia Giurgiu propune înfiinţarea Zilei Ambulanţei Cluj-Napoca, 1 nov /Agerpres/ - Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu a iniţiat un proiect de lege, împreună cu sindicatele ambulanţierilor, pentru instituirea unei zile dedicate acestui serviciu, în data de 28 iulie.