Cele mai citite
 


Mureş: Tălpile elevilor din clasele I-VIII, amprentate
joi, 21 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia Rheum-Care în colaborare cu Centrul pentru Diagnosticare a Tălpii şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş iniţiază o campanie de prevenire şi diagnosticare precoce a deviaţiilor patologice a boltei plantare în rândul copiilor.
Întrucât scopul campaniei este depistarea deviaţiilor patologice a boltei plantare şi prevenirea complicaţiilor rezultate din schimbarea staticii piciorului la copii, timp de o lună specialiştii vor evalua aproximativ 10.000 de elevi.
Potrivit reprezentanţilor Fundaţiei Rheum-Care, platfusul sau piciorul scobit sunt doar câteva din complicaţiile cele mai des întâlnite şi că aceste schimbări patologice pot provoca complicaţii care pot determina modificări de statică şi la nivelul coloanei vertebrale.
Timp de o lună, echipe mixte formate din specialişti ai Fundaţiei Rheum-Care şi ai Centrului pentru Diagnosticare a Tălpii 'Suporth' se vor deplasa în şcoli cu aparatură de specialitate şi vor amprenta talpa fiecărui elev din clasele I - VIII.
Amprenta tălpii va fi diagnosticată de un medic specialist ortoped, iar la finalul campaniei părinţii elevilor care prezintă deviaţii ale boltei plantare sau complicaţii vor fi înştiinţaţi printr-o scrisoare prin care se explică problemele, dar şi metodele de tratament.
În cazul în care sunt depistate complicaţii, părinţii vor fi sfătuiţi să apeleze de urgenţă la specialiştii Fundaţiei Rheum-Care şi ai Centrului pentru Diagnosticare a Tălpii.
Campania se va desfăşura în perioada 25 ianuarie-26 februarie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Campanie de prevenire a infectării cu HIV/SIDA, în penitenciare Fundaţia 'Alături de Voi' România - Centrul Mureş a iniţiat vineri la Penitenciarul din Târgu Mureş seria de campanii de informare, educare şi conştientizare a deţinuţilor cu privire la riscurile infectării cu HIV/SIDA, la infecţiile cu transmitere sexuală în rândul persoanelor private de libertate şi...
Campanie de prevenire a bolilor cardiovasculare Fundaţia Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie şi Forumul Naţional de Prevenţie, în parteneriat cu Rotary 2241, derulează, în perioada 27 septembrie - 3 octombrie, pentru al treilea an consecutiv, în 30 de oraşe, campania "Promenada Inimilor", cu scopul promovării activităţii fizice ca parte...
Prahova: Campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor O campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor este desfăşurată, în această perioadă, de Centrul de prevenire, evaluare, consiliere antidrog (CPECA) Prahova, sub denumirea "Alternative - în comunitatea ta drogurile nu îşi au locul", au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, ...
Campanie de prevenire a afecţiunilor cardiace, în perioada 25-29 octombrie, în parcul Cişmigiu Un punct de informare pentru depistarea precoce a fibrilaţiei atriale va fi amenajat în parcul Cişmigiu din Capitală, în cadrul campaniei "Parcurile Inimilor Fericite", cetăţenii având astfel posibilitatea ca în perioada 25-29 octombrie, între orele 12,00 şi 18,00, să beneficieze de evaluări gratuite...
Campanie de prevenire şi informare privind osteoporoza în mai multe farmacii din Capitală Bucureştenii îşi pot testa predispoziţia pentru apariţia osteoporozei prin osteodensitometrie până miercuri, 29 ianuarie, în mai multe farmacii din Bucureşti.
Campanie de prevenire a cancerului de col uterin adresată femeilor din judeţul Constanţa Spitalul Isis începe vineri o campanie gratuită de prevenire a cancerului de col uterin adresată femeilor din judeţul Constanţa.