Cele mai citite
 


Bebeluşul care a suferit arsuri în incubator a fost externat
joi, 21 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bebeluşul care a suferit arsuri în incubatorul de la Maternitatea Bucur a fost externat, miercuri, din Spitalul de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' din Capitală.
Managerul spitalului, şeful echipei de medici care l-a îngrijit pe nou-născut, prof. dr. Dan Enăchescu, a declarat că starea copilului este bună, dar a precizat că va trebui să vină lunar la control şi va trebui monitorizat până la vârsta de 18 ani.
'A fost un caz deosebit pentru medici. O echipă de 100 de cadre medicale au avut grijă de el, dar după 65 de zile de spitalizare şi de îngrijiri momentul externării este o încununare a muncii acestora. Era vorba de un copil de trei zile, care la cinci zile de la naştere a suferit prima intervenţie chirurgicală, pentru a rezolva arsurile de pe 18% din suprafaţa afectată, care a fost de 20%. Credem că este un succes al şcolii româneşti (de medicină - n.r.)', a evidenţiat specialistul.
El a subliniat că părinţii vor trebui să aibă mare grijă de copil, acesta necesitând în continuare tratamente locale, recuperare şi trebuie ferit să fie vizitat de prea multă lume pentru a nu dezvolta infecţii. 'Vom fi, în continuare, o echipă cu părinţii copilului şi ori de câte ori vor avea nevoie vom fi prezenţi', a spus medicul, care a menţionat că externarea s-a făcut la cererea părinţilor, care doresc să îl boteze.
Bebeluşul s-a născut pe 11 noiembrie şi a suferit arsuri profunde în incubatorul de la Maternitatea Bucur, pe 20% din suprafaţa corpului. El a fost supus la două intervenţii chirurgicale dificile.
În urma anchetei efectuate la Maternitatea Bucur de o comisie a Spitalului ''Sf. Ioan'' din Capitală, s-a decis ca asistentei care era de serviciu în ziua în care a fost ars bebeluşul să i se desfacă contractul de muncă, şefului Secţiei de neonatologie şi asistentei şefe să li se reducă salariul cu 10% pentru trei luni şi, în plus, managerul spitalului, prof. dr. Alexandru Ciocâlteu, a decis schimbarea din funcţie a şefului de secţie şi a asistentei şefe.
Asistenta care a uitat bebeluşul în incubator la Maternitatea Bucur, la numai două zile de la naştere, a fost audiată, de Ordinul Asistenţilor Medicali. Ea nu a negat că a greşit, dar a făcut referire şi la lipsurile din sistem, respectiv personal insuficient, incubator vechi. Asistenta a susţinut că era singură şi trebuia să supravegheze 27 de bebeluşi, deoarece colega ei intrase în concediu fără plată. Aceasta a spus că a lipsit doar 15 - 20 de minute, cât s-a dus să înregistreze un nou-născut.
La Spitalul 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti, în 2009, au fost internaţi 32.270 de copii, iar la Anestezie Terapie Intensivă şi Nou-născuţi au fost 1.292 de cazuri grave, rata de supravieţuire fiind de 99,8%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenta de la Maternitatea Bucur regretă cele întâmplate cu bebeluşul uitat în incubator Asistenta care a uitat bebeluşul în incubator la Maternitatea Bucur, la numai două zile de la naştere, a fost audiată, joi, de Ordinul Asistenţilor Medicali, după ce marţi nu s-a prezentat la audieri.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Starea bebeluşului care a suferi arsuri este staţionară Bebeluşul în vârstă de opt zile, operat pe 16 noiembrie pentru arsuri pe 18% din suprafaţa corpului, se află în a patra zi postoperator şi, în starea sa generală, nu au survenit modificări.
Dr. Alexandru Ciocâlteu: Tot sistemul de sănătate este pe sistem de avarie Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Sântul Ioan, prof. dr. Alexandru Ciocâlteu, a declarat pentru AGERPRES că din respect pentru unitatea pe care o conduce s-a prezentat la Parchetul General miercuri pentru a fi audiat în cazul bebeluşului ars în incubator la Maternitatea Bucur.
Incubator de 10.000 euro donat Spitalului 'Grigore Alexandrescu' de Organizaţia Salvaţi Copiii Organizaţia Salvaţi Copiii România a dotat joi Secţia de terapie intensivă neonatală a Spitalului "Grigore Alexandrescu" cu un incubator de ultimă generaţie, în cadrul campaniei de reducere a mortalităţii infantile "Bun venit pe lume!".
După a doua intervenţie, bebeluşul ars este bine Bucureşti, 5 dec /Agerpres/ - Bebeluşul născut pe 11 noiembrie şi care a suferit arsuri în incubatorul de la Maternitatea Bucur, la 23 de zile de la naştere şi după a doua intervenţie suferită se află în continuare sub supravegherea echipei medicale interdisciplinare a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru...