Cele mai citite
 


Consumul de marijuana măreşte cu 70% riscul de îmbolnăvire de cancer testicular
luni, 16 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Fumătorii de marijuana se expun la un risc cu 70% mai mare de îmbolnăvire de cancer testicular într-o formă foarte agresivă, conform unui studiu publicat luni în SUA, informează AFP.

În cazul bărbaţilor care au fumat marijuana cel puţin o dată pe săptămână, din adolescenţă, acest risc este de două ori mai mare decât la cei care nu au fumat niciodată acest drog, conform autorilor acestui studiu publicat în ultimul număr al revistei Cancer.

"Studiul nostru nu este primul care susţine că anumite aspecte ale modului de viaţă sau ale mediului de viaţă pot spori riscul de îmbolnăvire de cancer testicular, însă este pentru prima dată cînd se face o legătură între acest tip de cancer şi consumul de marijuana", susţine Dr Stephen Schwartz de la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle (nord-vestul SUA), coordonatorul acestui studiu.

În cadrul acestui studiu au fost intervievaţi asupra consumului de marijuana 369 de bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 44 de ani, care au fost diagnosticaţi cu cancer testicular. De asemenea, cercetătorii au interogat şi un grup martor de 979 de bărbaţi, în stare bună de sănătate, asupra eventualului consum de marijuana.AGERPRES/(Bălu Codruţ)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: O treime dintre cele mai frecvente tipuri de cancer, prevenite printr-un stil de viaţă sănătos Ministerul Sănătăţii a atras atenţia marţi, cu prilejul marcării Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului, asupra faptului că o treime dintre cele mai frecvente tipuri de cancer pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi eliminarea factorilor de risc, cum ar fi consumul nociv de...
Majoritatea cazurilor de cancer, produse de stilul de viaţă greşit (studiu) Cea mai mare parte a cazurilor de cancer ar putea fi evitate, se arată într-un nou studiu asupra cauzelor acestei boli, publicat în revista Nature. Factorii de mediu şi stilul de viaţă al pacienţilor constituie principala origine a maladiei, printre celelalte cauze numărându-se toxinele, expunerea la...
Caraş-Severin: Prima clinică de recuperare a pacienţilor cu cancer din România urmează a fi deschisă până în 2013 Prima clinică de recuperare a pacienţilor cu cancer din România urmează a fi deschisă în Caraş-Severin, până în 2013.
Senatul din statul american Illinois aprobă folosirea marijuanei în scopuri medicale Washington, 04 iunie /Agerpres/ - Tentativa de legalizare a folosirii marijuanei în scopuri medicale în statul american Illinois a făcut un mare pas înainte, după ce senatul local a aprobat miercuri cu 30 de voturi la 28 un proiect care le permite pacienţilor bolnavi de SIDA, cancer sau scleroză multiplă...
700.000 de calatori cu metroul au primit in luna Martie informatii legate de cancerul intestinului gros Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer a marcat in luna martie "Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros. Cu aceasta ocazie, FABC a organizat o serie de actiuni menite sa sensibilizeze atentia opiniei publice cu privire la cancerul intestinului gros, precum si la metodele...
Brăila: Numărul bolnavilor de cancer este în creştere, patru citostatice lipsesc la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Numărul bolnavilor de cancer aflaţi în evidenţa Secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila este în creştere, în cursul anului trecut beneficiind de Programul naţional de oncologie 2.100 de pacienţi, iar alte 2.000 de persoane au primit îngrijiri paliative.