Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Proiect pentru integrarea socio-profesională a persoanelor seropozitive
joi, 21 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul 'Integrarea socio-profesională a persoanelor seropozitive din România' cofinanţat din Fondul Social European, continuă şi în 2010 pentru cei circa 200 de bolnavi de HIV/SIDA din judeţul Caraş-Severin.
Proiectul inclus în Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 este implementat în Caraş-Severin de Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, în colaborare cu Asociaţia Familiilor Anti-HIV 'Inocenţă şi Speranţă'.
Iniţiat în 2009, proiectul îşi propune derularea unor activităţi adresate direct unui grup foarte vulnerabil din România, cel al persoanelor seropozitive. Numărul acestora se ridică, în ţară, la 10.000 de persoane, dintre care peste 7.000 sunt tineri cu vârsta între 18-22 ani. De asemenea, la nivelul judeţului Caraş-Severin sunt, la ora actuală, circa 200 de persoane care suferă de HIV/SIDA, a precizat pentru Agerpres Sorina Nihta, coordonatorul local de proiect.
Acest grup este expus în mod direct stigmatizării sociale şi discriminării şi înregistrează un handicap educaţional crescut, din cauza abandonului şcolar cauzat de discriminare, stigmatizare şi boală, ceea ce conduce la imposibilitatea accesării unui loc de muncă.
În acest context, obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea gradului de integrare socio-profesională pentru persoanele seropozitive din România. Astfel, se urmăreşte creşterea gradului de formare şi pregătire pentru specialiştii care furnizează servicii de consiliere şi orientare şcolară sau profesională acestor persoane, creşterea capacităţii tinerilor seropozitivi de a ocupa un loc de muncă şi creşterea nivelului de informare al angajatorilor din România cu privire la drepturile şi nevoile persoanelor seropozitive.
Accesul tinerilor seropozitivi în aceste activităţi este liber şi gratuit, proiectul fiind deschis tuturor celor interesaţi, iar toate informaţiile personale ale tinerilor incluşi in proiect sunt confidenţiale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Acţiune caritabilă pentru Clinica de Recuperare Oncologică din Slatina Nera Organizaţia Femeilor Social-Democrate din Caraş-Severin a organizat, duminică, o acţiune caritabilă prin care strânge fonduri pentru Clinica de Recuperare Oncologică din Slatina Nera.
Caraş-Severin: Periuţe şi paste de dinţi dăruite copiilor, printr-un proiect caritabil Clubul Lions Onix din Reşiţa a demarat, ca în fiecare an în preajma sărbătorilor de iarnă, un nou proiect caritabil, intitulat 'Dinţi frumoşi, dinţi sănătoşi'.
Caraş-Severin: Un nou şi modern sistem de servire a hranei pacienţilor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Reşiţa Spitalul Judeţean de Urgenţe din Reşiţa beneficiază, de luni, de un nou şi modern sistem de servire a hranei pacienţilor internaţi, care asigură igiena produsului, dar şi individualizarea porţiilor pentru fiecare pacient, odată cu inaugurarea a două dintre investiţiile care cresc confortul bolnavilor...
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a primit 14 lămpi cu ultraviolete, de ultimă generaţie Secţia de Pneumologie şi Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa au devenit mai sigure pentru pacienţi, dar şi pentru personalul medical, odată cu instalarea a 14 lămpi cu ultraviolete de ultimă generaţie, care au rolul de a distruge bacteriile dăunătoare, scăzând astfel riscul...
Caraş-Severin:Fundaţia Sfânta Irina a pus piatra de temelie a primului centru de recuperare oncologică din România Fundaţia Sfânta Irina a inaugurat marţi, în localitatea Slatina-Nera, lucrările de construcţie a Clinicii Nera, respectiv, a Centrului pentru Cercetări în Recuperare Oncologică.
Caraş-Severin: Proiect transfrontalier, de peste un milion de euro, derulat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Dezvoltarea unei reţele transfrontaliere de telediagnostic şi teleconsultare în instituţiile de sănătate, este proiectul care va fi implementat de către Spitalul Municipal Vârşeţ, din Serbia, în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi Centrul de Sănătate Zitişte, cu finanţare europeană...