Cele mai citite
 


Constanţa: Aproape 200 de elevi, depistaţi cu păduchi şi râie
joi, 21 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de peste 1.600 de elevi din învăţământul preuniversitar constănţean, din totalul de 88.271, au fost depistaţi cu diferite boli, printre care 167 de cazuri de pediculoză şi 9 de scabie, în urma triajului epidemiologic efectuat de medici după vacanţa de iarnă a şcolarilor.
Directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a menţionat, miercuri, că 956 de elevi au fost găsiţi cu angine, 357 cu viroze respiratorii, 154 cu micoze, 34 cu varicelă, un copil suferea de gripă, iar altul de hepatită.
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul elevilor depistaţi bolnavi este mai mic, în condiţiile în care în 2009 au fost triaţi epidemiologic 98.012 de copii şi s-au înregistrat 2.405 cazuri de îmbolnăviri.
'Sunt mai puţine cazuri de angine, angine cu SH, varicele, micoze, scabie şi pediculoză, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. A crescut uşor numărul cazurilor de alte boli infecţioase', a declarat reprezentantul DJSP.
Examinarea medicală a fost făcută în 502 de creşe, centre de plasament, şcoli, inclusiv cele profesionale şi speciale, şi licee, cu scopul de a depista şi izola suspecţii şi bolnavii de boli contagioase.
Referitor la cazurile de gripă nouă, boala a fost confirmată, în ultimele 24 de ore, la alţi doi constănţeni (o femeie ce suferă şi de hipertensiune arterială şi obezitate şi un copil cu afecţiuni respiratorii).
Pacienţii sunt sub tratament de specialitate şi, conform medicilor, starea lor de sănătate are o evoluţie bună.
În judeţul Constanţa, numărul bolnavilor de gripă nouă depăşeşte 120 şi au fost înregistrate cinci decese, printre care un bărbat din Ţăndărei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Aproape 300 de elevi, depistaţi cu păduchi, râie şi micoze Circa 1.100 din totalul de aproape 79.000 de preşcolari şi elevi din unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa au fost depistaţi cu diferite afecţiuni medicale, printre care 270 de cazuri de scabie, pediculoză şi micoze.
Bistriţa-Năsăud: Peste 300 de elevi cu păduchi, depistaţi la controalele medicale Peste 300 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost depistaţi cu păduchi în urma controalelor medicale efectuate după începerea anului şcolar, la care se adaugă şase cazuri de scabie şi patru de varicelă, potrivit datelor comunicate luni AGERPRES de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.
Suceava: Peste 150 elevi depistaţi cu păduchi sau râie Triajul epidemiologic efectuat după vacanţa de primăvară a identificat zeci de elevi suceveni cu diverse afecţiuni ce pot pune în pericol sănătatea proprie şi a colegilor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu.
Constanţa: Numărul cazurilor de gripă nouă şi viroză, în creştere Constanţa, 13 ian /Agerpres/ - Aproape 30.000 de constănţeni s-au vaccinat împotriva gripei noi, până în prezent, iar cele mai solicitate sunt punctele de vaccinare înfiinţate în nouă unităţi sanitare, deşi oamenilor li se recomandă să meargă la cabinetele medicilor de familie pentru evitarea aglomeraţiei...
Dolj: Sute de elevi s-au întors la şcoală cu păduchi, angină, sau varicelă după vacanţa intersemestrială Aproape 700 de elevi din judeţul Dolj s-au întors la şcoală cu păduchi, angină, varicelă sau alte boli după vacanţa intersemestrială.
Brăila: Peste o sută de elevi depistaţi în şcoli cu păduchi şi râie Peste o sută de elevi au fost depistaţi cu păduchi şi râie în şcolile din judeţul Brăila în urma triajului epidemiologic realizat pentru evitarea răspândirii bolilor infecţioase şi parazitare în colectivităţile şcolare, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Brăila.