Cele mai citite
 


Iaşi: Cursuri în străinătate pentru asistenţii medicali
joi, 21 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tinerii asistenţii medicali din Iaşi, absolvenţi de studii superioare, au ocazia să se perfecţioneze în străinătate la Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor - agenţie a Uniunii Europene cu sediul în Suedia.
Marius Asăndulesei, şeful Compartimentului publicaţii, comunicare, imagine şi relaţii cu mas-media al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali - filiala Iaşi, a anunţat că programul se adresează candidaţilor din domeniile: boli clinice infecţioase, microbiologie, sănătate publică, epidemiologie, statistică şi/sau boli infecţioase, ştiinţe sociale, informatică medicală, comunicare ştiinţifică şi/sau în caz de risc, cât şi din alte domenii învecinate.
'Candidaţii trebuie să fie cetăţeni ai statelor membre UE, ai ţărilor candidate sau ai Islandei, Liechtenstein-ului sau Norvegiei. Ei trebuie să îşi fi terminat primul ciclu al studiilor superioare (studii de licenţă) şi să fi obţinut diploma sau echivalentul acesteia, până la termenul limită de candidatură. O altă condiţie este cunoaşterea a două din limbile folosite în comunitatea europeană, dintre care engleza - limba de lucru a Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor - este obligatorie', a explicat Marius Asăndulesei.
Nu sunt eligibili candidaţii care au beneficiat sau care beneficiază în prezent de un stagiu (formal sau informal, plătit sau nu), într-o instituţie sau organism european.
De asemenea, nu pot fi selectaţi pentru stagiu cei care au fost sau sunt angajaţi într-o instituţie sau un organism european.
'Centrul plăteşte o bursă lunară de 1.207,83 de euro net şi, de asemenea, o alocaţie de transport, pentru a acoperi cheltuielile de la începutul şi finalul stagiului, de la locul de rezidenţă. Pentru depunerea candidaturilor sunt două termene limită pe an. Pentru prima parte a anului, data-limită este 30 ianuarie, iar pentru partea a doua candidaturile se pot depune până la data de 30 aprilie 2010', a mai precizat Asăndulesei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Asistenţii medicali şi moaşele, scutiţi de la plata cotizaţiei în timpul concediului de maternitate Membrii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGAMR) pot fi scutiţi de la plata cotizaţiei pe perioada suspendării calităţii de membru al organizaţiei, inclusiv în cazul concediului de maternitate.
Iaşi: Asistenţii medicali nu pot obţine adeverinţele de promovare Peste 300 de asistenţi medicali ieşeni care au promovat examenul de grad principal în cursul anului trecut susţin că nu pot obţine adeverinţele care certifică acest lucru.
Iaşi: Asigurări de răspundere civilă profesională pentru asistenţi medicali şi moaşe între 2.000 şi 10.000 de euro Asistenţii medicali şi moaşele vor încheia contracte de asigurare pentru răspundere civilă profesională între 2.000 şi 10.000 de euro pentru anul 2011, susţin reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
Rectorul UMF Iaşi a prezentat raportul de activitate Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa", Iaşi, este singura universitate din sud estul Europei care are cursanţi din peste 70 de ţări, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, rectorul Vasile Astărăstoae, citând din ''Raportul Anual al Rectorului pentru anul universitar...
Iaşi: Medicii şi asistenţii, învăţaţi cum să prevină îmbătrânirea cerebrală Un număr de 350 de medici şi asistenţi medicali din mai multe judeţe din Regiunea de Nord-Est a României vor fi beneficiari ai proiectului "Instruire în noile tehnologii medicale şi perfecţionare pentru medicii şi asistenţii medicali din ambulatorii de specialitate şi spitale în brain-aging".
Peste 50 de lectori din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi să participe la 'Primăvara Dermatologică Ieşeană' Specialişti din ţară şi din străinătate vin la Iaşi, în perioada 18-22 aprilie, pentru a dezbate teme actuale din patologia dermatologică de graniţă, în cadrul unei conferinţe intitulată 'Primăvara Dermatologică Ieşeană'.