Cele mai citite
 


Studiu: Femeile însărcinate nu se prostesc, ba din contră - devin mai inteligente
luni, 16 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

 

Credinţa populară conform căreia femeile însărcinate experimentează o scădere a capacităţii intelectuale este doar un mit, conform unui nou studiu preluat de ziarul Daily Mail.  

Mai multe mame, printre care şi vedetele Kate Winslet şi Myleene Klass, au susţinut că au experimentat pierderi de memorie şi o diminuare considerabilă a gândirii logice în perioada în care au fost însărcinate.

Autorii studiului – care au examinat 2.500 de femei pe o perioadă de 10 ani – nu au descoperit nicio diferenţă între IQ-ul de dinainte de sarcină şi cel din timpul ei.
Mai mult, cercetătorii – de la Australian National University din Canberra – cred că sarcina poate îmbunătăţi abilităţile intelectuale ale femeilor, acest progres urmând a fi unul permanent.
Cercetătorii australieni cred că principalele motive pentru care femeile au impresia că devin mai prostuţe în timpul sarcinii sunt lipsa somnului şi stresul acumulat în special după naştere.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion 2.500 de femei cu vârste între 20 şi 24 de ani, mai întâi în 1999 şi apoi în 2004 şi 2008.AGERPRES/(Daniel Duncă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Femeile însărcinate care suferă de obezitate: un risc crescut de malformaţii congenitale la făt Femeile însărcinate care suferă de obezitate întâmpină un risc crescut de a avea copii cu malformaţii congenitale, conform concluziilor mai multor studii în acest domeniu, publicate în ultimul număr al revistei Journal of the American Medical Association (JAMA), informează AFP. Însă, atrag atenţia oamenii...
Naşterea poate fi un prilej de orgasm pentru mame, conform unui nou documentar Naşterea este, dincolo de un miracol al vieţii, şi un prilej propice pentru ca mamele să experimenteze orgasme deosebite - cel puţin aşa susţin realizatorii unui nou documentar, a cărui concluzie este aceea că naşterea naturală, fără asistenţă medicamentoasă, poate fi plăcută din punct de vedere sexual...
Analize medicale recomandate pentru monitorizarea evolutiei in sarcina normala Monitorizarea prenatala a femeilor gravide are drept scop depistarea sarcinilor cu risc crescut. In acest fel rata morbiditatii şi mortalitatii poate fi redusa substantial. In acest articol va vom prezenta protocolul de screening pentru monitorizarea evoluţiei în sarcina normală.