Cele mai citite
 


Manualul Merck- tratat medical de referinţă
vineri, 22 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Bucureşti, 22 ian. /Agerpres/ - Manual Merck de diagnostic si tratament, apărut la Editura ALL este un tratat de referinţă în literatura medicală din lumea întreagă, iar apariţia lui în limba română constituie un eveniment deosebit, meritul fiind al editurii care, după publicarea ediţiei a XVII -a (ediţia centenară), aduce în faţa cititorilor o nouă ediţie complet revizuită şi adaugită.

Lucrarea acopera multe dintre domeniile medicinei, fiecare specialitate fiind abordată complet - de la noţiuni de etiologie şi fiziopatologie, până la metode de explorare, diagnostic şi tratament, afirmă prof. dr. Adrian Georgescu specialist pediatru. În opinia acestuia, lucrarea nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui student la medicină sau medic de orice specialitate.
Lucrarea constituie un ghid de referinţă pentru medici şi farmacişti, un instrument de formare şi de lucru permanentă.
Din anul 1899, Manualul Merck reprezintă standardul de excelenţă profesională în domeniul medical.
Cel mai utilizat manual de medicină din întreaga lume oferă informaţii medicale de ultimă oră, necesare medicilor rezidenţi, medicilor de familie, specialiştilor (medicină internă, cardiologie, gastro-enterologie, hematologie, oftalmologie, ginecologie etc.), farmaciştilor, stomatologilor, asistentelor medicale, studenţilor facultăţilor de medicină, dar şi pacienţilor cărora nu le sunt indiferente rezultatele celor mai recente cercetări medicale.
Noua ediţie are 3.000 de pagini în care sunt prezentate, pe lângă informaţiile fundamentale, cele mai recente descoperiri medicale compatibile cu medicina noului mileniu, investigaţii imagistice de ultimă oră, medicina complementară şi alternativă suplimente dietetice, obezitate şi sindrom metabolic. Cartea are totodată 34 de noi capitole care tratează teme precum: suportul nutriţional, durerea de gât şi de spate, sistemul nervos autonom, endocrinologia reproducerii masculine fracturi, dislocări şi întinderi musculare, noţiuni de medicină legală, moartea subită la sportivi .
Echipa redacţională este alcătuită din 300 de experţi, consultanţi şi autori.
Cea de-a XVIII-a ediţie a Manualului Merck oferă recomandări practice, specifice privind diagnosticul şi tratamentul.
Materialul a fost astfel structurat şi organizat pentru a ajuta cititorul să găsească subiectul dorit cât mai uşor. Fiecare subiect a fost actualizat, iar multe au fost complet rescrise, astfel încât descrierea să fie mult mai clară din punct de vedere anatomo-fiziologic, etiologic, al diagnosticului, prognosticului şi tratamentului relevă prof. dr. Ptrache Vârtej.
Lucrarea oferă informaţii clinice utile medicilor practicieni, rezidenţilor, studenţilor la medicină şi altor categorii de personal din sistemul sanitar, acoperind toate subiectele pe care le presupune o carte de medicină, conţinând informaţii detaliate de medicină internă, obstetrică şi ginecologie, urologie, neurologie, pediatrie, psihiatrie, dermatologie, otorinolaringologie, precum şi o serie de subiecte speciale mai arată prof.dr. Vârtej.
Manualul a fost tradus în 17 limbi şi vândut în peste 10 milioane de exemplare în toată lumea. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Polisano pariaza pe Bucuresti! - Medici de top si cu experienta vasta se alatura echipei Incepand cu aceasta luna, Clinicile Polisano isi dubleaza echipa de cadre medicale fata de anul precedent, ajungand la aproximativ 100 de angajati in cele doua centre din Cuza Voda si Anchor Plaza. Clinicile si-au extins de asemenea si serviciile medicale oferite, acoperind in prezent un numar...
La primul Congres Național de Durere s-au discutat cele mai stringente probleme din studiul și terapia durerii la nivel național Peste 200 de profesioniști din domeniul sănătății au luat parte la Congresul Național de Durere, organizat în premieră de Asociația de Algeziologie din România, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași și compania de comunicare medicală Houston NPA. Manifestarea a avut loc în perioada...
Peste 600 de participanți la cele 4 ediții Practic MF din 2015 Compania de comunicare medicală Houston NPA a încheiat cea de-a 12-a ediție a Practic MF, încununând cu succes seria evenimentelor regionale din acest an dedicate medicilor de familie. La cele 4 ediții organizate în 2015 au participat peste 600 medici din întreaga țară cu specialitatea medicină...
Arad: Marea majoritatea a absolvenţilor Facultăţii de medicină a UVVG Arad au promovat rezidenţiatul Mai mult de 90% dintre absolvenţii din acest an ai Facultăţii de Medicină Generală, Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş' Arad au promovat examenul de rezidenţiat.
CURS „Bolile Metabolice: de la teorie la practică” - Timişoara Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, organizează pe 12 octombrie 2013, la Timişoara (Hotel NH Timişoara), cursul „Bolile Metabolice: de la teorie la practică”.
Braşov: Caravana Împreună pentru Sănătatea Rurală ajunge în satele Peştera şi Măgura Zece medici rezidenţi în specializările interne, cardiologie, radiologie, urologie şi pediatrie, precum şi un medic specialist ORL şi 14 voluntari, studenţi ai Facultăţii de Medicină din Universitatea "Transilvania" Braşov, se vor deplasa în acest week-end, în satele Peştera şi Măgura din comuna Moieciu...