Cele mai citite
 


Carnea din supermarketuri poate provoca apariţia infecţiilor urinare (studiu)
duminică, 22 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Urologie
 

Carnea crudă vândută în supermarketuri este unul dintre principalii factori care provoacă apariţia infecţiilor urinare, au descoperit oameni de ştiinţă din Canada.

Potrivit unui nou studiu, realizat de oameni de ştiinţă de la Agenţia pentru sănătate publică din Canada şi Universitatea din Guelph, puii vânduţi în supermarketuri, restaurante şi alte magazine supun femeile riscului infecţiilor de tract urinar.

Motivul - notează agenţia de presă ANI - este acela că bacteria E.coli (Escherichia coli) care se găseşte în aceste produse poate declanşa apariţia infecţiilor.

Consumarea cărnii contaminate nu cauzează în mod necesar infecţiile de tract urinar, dar anumite bacterii E.coli, precum O157:H7, pot provoca disfuncţii intestinale grave, la fel cum unele pot trăi în intestin fără a cauza probleme.

La femei, bacteria poate călători din anus spre vagin şi uretră în timpul actelor sexuale, motiv pentru care în urma acestora se pot alege cu infecţii.

Autorii studiului au precizat că sursa acestei probleme rezidă în faptul că animalele sunt tratate în mod intens cu antibiotice, pentru prevenirea bolilor şi stimularea unei creşteri rapide, fapt ce face ca bacteriile să devină rezistente la medicaţie. Când animalele sunt sacrificate, iar carnea lor procesată pentru vânzare, această poate ajunge pe rafturi contaminată cu bacterii. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli poate provoca infecţii urinare (studiu) Bacteria intestinală E.coli poate ajunge prin uretră până la vezică şi provoca infecţii urinare ''dureroase", potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea din Basel (Elveţia) şi publicat de revista Nature Communications, relatează EFE.
Microbi rezistenţi la antibiotice în carnea de pasăre din Austria (studiu) Organizaţia austriacă pentru protecţia mediului, Global 2000, a testat patru producători locali de carne de pasăre şi a ajuns la un rezultant şocant: toate testele efectuate au arătat că puii prezentau urme de microbi rezistenţi la antibiotice precum MRSA (Staphylococcys Aureus rezistent la meticilină)...
Mobilizare în SUA împotriva spectrului unei bacterii rezistente la toate antibioticele Autorităţile din domeniul sănătăţii din SUA îşi vor intensifica eforturile pentru a opri apariţia unor tulpini bacteriene rezistente la toate antibioticele, după recenta descoperire a unui pacient infectat cu o bacterie mutantă, insensibilă chiar şi la un antibiotic de ultimă instanţă, informează agenţia...
Cistite (Infectii ale tractului urinar) Aceasta apare în mod deosebit la femei, datorita uretrei mai scurte. Cele mai frecvente cistite sunt simple si apar ca urmare a infectarii cu bacterii din sfera intestinala (în special cu Escherichia Coli ).
Germania: Bacterii rezistente la medicamente în carnea proaspătă de pui Mai mult de jumătate din pulpele de pui proaspete vândute în magazinele din Germania ar putea conţine bacterii rezistente la medicamente, potrivit unui raport al organizaţiei de protecţie a consumatorilor Stiftung Warentest, relatează site-ul thelocal.de.
Specialist: Excesul de antibiotice duce la rezistenţă bacteriană Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat să nu se utilizeze patru clase de antibiotice - fluorochinolonele, cefalosporinele de generaţia 3 şi 4, macrolidele şi glicopeptidele - care au un risc mare dacă sunt folosite şi la om şi animale, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, conf. dr. Gabriel Popescu...