Cele mai citite
 


Bihor: Primul centru de instruire pentru salvatorii de vieţi va fi inaugurat
vineri, 22 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oradea, 22 ian /Agerpres/ - Primul Centru de Instruire şi Dezvoltare Abilităţi pentru Salvatori (CIDAS) se va inaugura sâmbătă, în satul Sântion, din comuna Borş, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Cseke Attila şi a secretarului de stat Raed Arafat.
Potrivit managerului de proiect, dr. Mihai Botea, vicepreşedinte al Asociaţiei SARTISS, construcţia CIDAS face parte dintr-un program mai amplu de instruire şi dezvoltare abilităţi, adresat în egală măsura medicilor, cadrelor medii sanitare, cât şi personalului tehnic auxiliar din cadrul serviciilor de salvare: pompieri, salvatori montani, piloţi, din toată ţara.
Echipele de formatori, în primă etapă trei medici, doi pompieri şi doi salvatori, vor susţine pe parcursul anului cursuri modulare de pregătire în ceea ce înseamnă activitatea de salvare a vieţilor omeneşti în cele mai deosebite situaţii.
CIDAS este realizat de Asociaţia SARTISS din Oradea, în parteneriat cu Asociaţia Pompierilor din Hajdu-Bihar din Ungaria.?
Colaboratorii locali ai SARTISS la acest proiect au fost Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Fundaţia pentru SMURD.
Proiectul a fost finanţat prin programul Phare CBC şi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Dr. Raed Arafat, premiat pentru excelenţă în activitate, la Oradea Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a primit sâmbătă Premiul 'Dr. Marta Buteanu' din partea Fundaţiei pentru Sănătate, în cadrul conferinţei internaţionale 'Medicul şi societatea', organizată în 5 şi 6 aprilie împreună cu Asociaţia SARTISS şi Colegiul Medicilor Bihor.
Bihor: Centru de pregătire a salvatorilor montani la Vârtop, proiect cu sprijin elveţian Consiliul Judeţean (CJ) Bihor a lansat miercuri proiectul prin care se va înfiinţa, în satul de vacanţă Vârtop, Centrul de pregătire pentru salvatori montani, proiect finanţat din Fondul de Cooperare Româno- Elveţian. În acest proiect, CJ Bihor are ca şi parteneri Cancelaria Statală St. Gallen, Spitalul...
Bihor: Raed Arafat a inaugurat primul aparat RMN al Spitalului Judeţean Secretarul de stat dr. Raed Arafat a inaugurat vineri trei investiţii majore făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, constând în achiziţia unui aparat RMN performant, cu investiţie de la Ministerul Sănătăţii de un milion de euro, a unui aparat Roentgen pentru urgenţe, finanţat de Primăria...
Bihor: Centru oncologic din Oradea, inaugurat de ministrul Raed Arafat Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, va participa duminică la inaugurarea Centrului oncologic din Oradea, alături de cei doi foşti predecesori bihoreni, Cseke Attila şi Ritli Ladislau.
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Bihor: Centrul Regional Sud Est European de Transfuzie Sanguină, inaugurat la Oradea Oradea, 7ian/Agerpres/- Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a inaugurat, vineri, la Oradea, Centrul Regional Sud-Est European de Transfuzie Sanguină, unic în regiunea de Sud-Est a Europei, coordonator în domeniul transfuziei şi siguranţei sângelui, dar şi promotor al unor politici de intervenţie trans...