Cele mai citite
 


Un nivel ridicat de vitamina D în organism duce la o scădere a riscului de cancer de colon
joi, 21 ianuarie 2010   ::   3 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 21 ian /Agerpres/ - Un nivel ridicat de vitamina D în organism duce la o scădere considerabilă a riscului de îmbolnăvire de cancer de colon, conform unui studiu comparativ realizat pe mai mult de jumătate de milion de europeni, ale cărui rezultate au fost publicate în ultimul număr al revistei British Medical Journal (BMJ), informează AFP.
Persoanele care au nivelul de vitamina D din sânge mai ridicat întâmpină un risc de îmbolnăvire de cancer colorectal cu aproape 40% mai mic decât persoanele cu deficienţe de vitamina D.

Această vitamină, care este sintetizată în piele sub acţiunea luminii solare, dar poate fi obţinută şi din alimentaţie, are un rol fundamental în consolidarea sistemului osos prin fixarea calciului.

O serie de studii anterioare au remarcat de asemenea existenţa unei legături între vitamina D şi cancerul colorectal, însă dispuneau de date mai limitate.

Acest studiu, realizat între anii 1992 şi 1998 în cadrul proiectului european EPIC (European Prospective Investigation into Cancer) pe mai mult de 520.000 de persoane din zece ţări vest-europene (Danemarca, Franţa, Grecia, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia şi Marea Britanie), a fost coordonat de Centrul internaţional de studii asupra cancerului (CIRC/Iarc), agenţia OMS împotriva cancerului cu sediul la Lyon, în Franţa.

În intervalul de timp al studiului au fost diagnosticate un număr de 1.248 de cazuri de cancer colorectal în rândul subiecţilor AGERPRES
Notare
Comentarii
de stefan emil
Cum pot sa cresc prin alimentatie naturala continutul de vitamina D din organism la bolnavii operati de cancer colorectal

de NADEJDA HUBA
de ce cade parul kopilului de 4 luni

de NADEJDA HUBA
si maie una copiii care au dificiienta de calciu se mareste oare doza de vit d3

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vitamina D creşte şansele de supravieţuire ale bolnavilor de cancer de colon (studiu) Bolnavii de cancer de colon care au un nivel ridicat de vitamina D în sânge au şanse mai mari de supravieţuire decât ceilalţi, potrivit unui studiu publicat miercuri, în Journal of Clinical Oncology, bazat pe studierea evoluţiei postoperatorii a aproape 1600 de pacienţi, informează Reuters.
Vitamina D – vitamina soarelui Ce este vitamina D? Vitamina D este o vitamină liposolubilă care se găseşte în foarte puţine alimente şi poate fi sintetizată de organism în prezenţa razelor solare (UV). Vitamina D intervine în formarea oaselor și a dinților, cu rol în absorbția calciului și a fosforului.
Vitamina D poate trata astmul Timpul pe care pacienţii care suferă de astm şi-l petrec la soare ar putea avea un efect pozitiv asupra acestei boli, conform unui nou studiu realizat de o echipă de cercetători de la King's College din Londra, informează BBC News.
Aspirina reduce riscul de cancer de colon la persoanele obeze cu sindromul Lynch (studiu) Aspirina reduce riscul de cancer colorectal la persoanele obeze cu sindromul Lynch, care sunt predispuse genetic la acest gen de tumoră, potrivit unui studiu internaţional publicat în revista americană Journal of Clinical Oncology, informează AFP.
Bărbaţii care muncesc în aer liber se confruntă cu un risc scăzut de cancer la rinichi Bărbaţii care-şi desfăşoară activitatea în aer liber, dând posibilitate organismului lor să producă vitamine prin expunerea la soare, se confruntă cu un risc scăzut de cancer la rinichi, indică un studiu, scrie în ediţia sa de luni cotidianul britanic The Guardian.
Vitamina D, indicată pentru creierul persoanelor în vârstă de peste 60 de ani Washington, 26 mai /Agerpres/ - Conţinutul mare de vitamina D, prezentă în peşte şi sintetizată în piele la expunerea la soare, ameliorează funcţionarea creierului într-o manieră mult mai bună la persoanele în vârstă de peste 60 de ani, potrivit unui studiu publicat joi în Journal of Neurology, Neurosurgery...