Cele mai citite
 


Protejarea animalului de companie - un bun motiv pentru a renunţa la fumat
luni, 16 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Fumătorii sunt mai motivaţi să renunţe la fumat pentru binele animalului lor de companie decât pentru propria sănătate, potrivit unui studiu american apărut în ultimul număr al revistei specializate Tobacco Control, relatează AFP.

Efectele fumatului pasiv asupra omului sunt cunoscute în prezent. În acelaşi timp, au fost efectuate studii care arată efectele asupra animalului, demontrând o legătură între expunerea la fum de ţigară şi diferite tipuri de cancer la câini (de nas sau plămâni) şi pisici (limfom).

De asemenea, a fost demonstrată o legătură între fumatul pasiv şi reacţii alergice la câini sau boli de ochi, probleme respiratorii şi dermite la păsări.
Însă puţini fumători par conştienţi de efectele viciului lor asupra animalelor de companie.
O echipă de cercetători de la Henry Ford Health System (Detroit) a lansat o anchetă online pentru a cunoaşte obiceiurile proprietarilor animalelor de companie în materie de fumat şi pentru a le testa cunoştinţele în privinţa efectelor lor asupra animalului lor.
Circa 3.300 de persoane au răspuns la această anchetă, una din cinci fiind fumătoare şi peste una din patru trăind alături de cel puţin un fumător. Numărul mediu de ţigări fumate pe zi era de 13,5, din care circa jumătate fumate acasă.
Pentru aproape un fumător din trei (28,4%), faptul că tabagismul dăunează sănătăţii animalului lor ar fi un motiv să renunţe la ţigări. De asemenea, 14% le-ar cere partenerilor lor să fumeze afară, iar aproape 9% le-ar cere să se lase.
Peste 16% dintre nefumători le-ar cere partenerilor să renunţe la fumat, iar 24% le-ar cere să fumeze afară.
Cercetătorii estimează că sănătatea animalului ar putea fi utilizată ca argument eficient în campaniile împotriva fumatului. Aproape două treimi dintre familiile americane posedă un animal de casă.AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dieta Okinawa, mai mult un stil de viata decat o dieta propriu-zisa Okinawa sau “Insula Nemuritorilor” este cea mai mare insula a arhipelagului nipon, aflata la 1600 km distanta de Tokyo. Se pare ca acolo traiesc oamenii cei mai longevivi de pe planeta, cu o rata scazuta a obezitatii, problemelor cardiace, aparitiei diabetului, cancerului, osteoporozei, Alzheimerului...
Oamenii au mai multe şanse să adopte un stil de viaţă sănătos dacă şi partenerii de viaţă fac la fel Oamenii au mai multe şanse să renunţe la fumat, să înceapă să facă sport sau să slăbească dacă şi partenerii lor de viaţă adoptă obiceiuri mai sănătoase, susţine un studiu realizat în Marea Britanie, transmite Reuters.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Stil de viaţă anti-îmbătrânire Procesul de îmbătrânire este în mod esenţial legat şi de alimentaţie, astfel că una dintre cele mai importante schimbări o reprezintă optimizarea nivelului de insulină prin alimentaţie corectă şi exerciţiu fizic, afirmă nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
Proiect DGAS de promovare a unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat joi la lansarea unui proiect destinat promovării unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor din Bucureşti, proiect iniţiat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGAS).
Hipertensiunea arterială poate fi prevenită printr-un stil de viaţă sănătos, recomandă medicii DSP Bihor Fiecare om trebuie să fie responsabil pentru viaţa sa, a cărui sănătate depinde, în primul rând, de gradul său de informare şi educaţie, de modul cum aplică cunoştinţele în prevenirea bolilor şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos, au subliniat miercuri specialiştii medicali reuniţi la o masă rotundă...
Probleme de fertilitate – stil de viata Milioane de oameni sunt afectati de infertilitate, iar cauzele pot fi multiple. Un cuplu din zece are nevoie de peste un an pentru a concepe un copil, unul din douazeci de peste doi ani si unul din sase recurge la ajutorul medicului pentru infertilitate. Insa multe cupluri ar putea concepe fara...