Cele mai citite
 


Recomandări pentru perioada geroasă
vineri, 22 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 22 ian /Agerpres/ - În această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la ger.
În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecţie adecvate - căciuli, mănuşi etc.
Este indicat consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi evitarea băuturilor alcoolice.
O atenţie specială trebuie acordată copiilor, care nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, nu trebuie să fie transportaţi pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.
Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.
În această perioadă trebuie să se facă o încălzire corespunzătoare a locuinţelor şi a spaţiilor închise de locuit şi să se evite utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.
Nu trebuie să se expună prelungit mâinile şi picioarele la temperaturi scăzute, pentru a se feri de degerături. În cazul în care acestea apar, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea unui medic.
Ministerul Sănătăţii va relua atenţionarea către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi cea a Municipiului Bucureşti de a lua toate măsurile care se impun la nivelul unităţilor sanitare, astfel încât acestea să poată primi, tria şi interna un număr mai mare de pacienţi, pe perioada Codului galben de ger.
De asemenea, serviciile de ambulanţă judeţene şi SMURD vor fi avertizate să suplimenteze, pentru această perioadă, numărul de echipaje şi să doteze corespunzător maşinile de intervenţie.
Conform raportărilor efectuate de direcţiile de sănătate publică la Centrul Operativ al Ministerului Sănătăţii până în prezent au fost înregistrate 2 cazuri de deces din cauza hipotermiei severe, în judeţele Argeş şi Bacău. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig în această perioadă Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei ca în zilele cu temperaturi extrem de scăzute să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume...
Ministerul Sănătăţii recomandă evitarea deplasărilor în spaţii deschise şi expunerea la frig Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei, în aceste zile cu temperaturi extrem de scăzute, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume, se arată într-un comunicat...
Recomandări ale MS pentru perioada cu temperaturi scăzute Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să ia măsurile necesare de protecţie împotriva temperaturilor scăzute, în principal evitarea deplasărilor în spaţii deschise şi expunerea la frig.
Ministerul Sănătăţii: Patru persoane au murit din cauza frigului în ultimele 24 de ore Ministerul Sănătăţii transmite că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat încă patru decese cauzate de hipotermie severă în judeţele Tulcea, Botoşani, Neamţ şi Olt.
DSP: Recomandări ale medicilor în contextul avertizării de ger emisă de ANM Expunerea prelungită la frig poate cauza hipotermie, degerături, dar şi probleme legate de starea psihică precum somnolenţă, pierderi de memorie, dificultăţi de vorbire iar pe vreme friguroasă se pierde până la 50% din căldura corpului prin extremităţi, atenţionează Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului...
MS: Opt persoane au decedat în ţară din cauza frigului Opt persoane au decedat în ţară din cauza hipotermiei severe înregistrate de la avertizarea ''cod galben de ger'' emisă de meteorologi şi până în prezent, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.