Cele mai citite
 


Prima ediţie a Conferinţei FNPMF
vineri, 22 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 22 ian /Agerpres/ - Prima ediţie a Conferinţei Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), care se desfăşoară în perioada 21 - 24 ianuarie, la la Sinaia, îşi propune să abordeze aspecte legislative şi cadrul juridic de acţiune vizând furnizorul de asistenţă medicală primară, relaţia dintre furnizorul de asistenţă medicală primară şi casele de asigurări de sănătate, dar şi teme care ţin de rolul medicului de familie în sistemul de asigurări de sănătate, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Doina Mihăilă, preşedintele FNPMF.
Discuţiile din prima zi a conferinţei au pus accentul pe rolul important pe care medicul de familie îl joacă în sistemul naţional de sănătate şi s-a stabilit un parteneriat între Ministerul Sănătăţii, CNAS şi FNPMF.
'Acest parteneriat presupune consultarea şi colaborarea la elaborarea diferitelor ordine, acte normative pe care MS le va lua privitor la medicina de familie, dar şi propuneri din partea noastră. Am apreciat faptul că ministrul Sănătăţii şi preşedintele CNAS au găsit timp să vină la conferinţa noastră', a spus dr. Doina Mihăilă.
La deschiderea Conferinţei au participat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, preşedintele CNAS, dr. Nicolae Lucian Duţă, preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, dr. Rodica Tănăsescu, şi preşedintele Confederaţiei Naţionale UGIR - 1903, Ioan Corici.
FNPMF s-a constituit în anul 2009 şi are drept scop reprezentarea, susţinerea şi apărarea intereselor furnizorilor din asistenţa medicală primară în relaţiile cu autorităţile publice, cu sindicatele şi cu alte persoane juridice şi fizice. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
CNAS modifică criteriile de încadrare a cabinetelor medicale din rural Bucureşti, 8 dec /Agerpres/ - Un proiect de ordin privind modificarea criteriilor de încadrare a cabinetelor medicale din asistenţa medicală primară şi din ambulatoriul de specialitate din mediul rural, în funcţie de condiţiile în care se desfăşoară activitatea acestora, este postat pe site-ul Casa Naţională...
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.
Ministrul Sănătăţii a cerut controale la furnizorii de servicii medicale Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat, miercuri, preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) demararea unor ample acţiuni de control la furnizorii de asistenţă medicală aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări, privind corespondenţa între serviciile solicitate...
Cseke Attila: Descentralizarea spitalelor nu se face politic Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, joi, că managementul spitalelor transferate autorităţilor locale va reveni proprietarilor de imobil şi că nu vor exista excepţii de la această regulă, indiferent de culoarea politică a primarului sau preşedintelui de Consiliu Judeţean.