Cele mai citite
 


Satu Mare: Primul caz de gripă nouă înregistrat în judeţ
duminică, 24 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul caz de gripă nouă în judeţul Satu Mare a fost înregistrat la un bărbat de 37 de ani dintr-o comună.
Pacientul s-a prezentat la spital în urmă cu o săptămână, iar pe 20 ianuarie a cerut să fie transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj. Bărbatul are 37 de ani şi s-a întors din Franţa în mijlocul lunii decembrie 2009. Starea sa este relativ bună.
Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Doina Dragoş Guran, a precizat că familia pacientului, soţia sa, cei doi copii, socrii şi încă doi nepoţi, sunt ţinuţi sub observaţie şi nu prezintă semnele îmbolnăvirii cu AH1N1.
'Acesta este primul caz înregistrat de spitalele din judeţul Satu Mare. Am mai avut doi sătmăreni infectaţi, unul la Timişoara şi unul la Bucureşti', a declarat directorul adjunct.
La nivelul judeţului Satu Mare s-au distribuit 25.600 de vaccin anti-A/H1N1 şi s-au administrat 16.619 dintre ele, restul fiind la medicii de familie. DSP Satu Mare a cerut suplimentarea vaccinului cu încă 5.000 de bucăţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Primul caz de gripă A/H1N1 Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a anunţat marţi existenţa primului caz de gripă nouă din judeţ.
Galaţi: Primul deces cauzat de gripa nouă La Spitalul Judeţean 'Sf. Apostol Andrei' din Galaţi s-a înregistrat primul caz de deces din acest an cauzat de gripa cu virusul AH1N1, dar s-a primit şi confirmarea infectării cu acest virus a celei de-a treia persoane din judeţ, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică...
Satu Mare: Un copil de un an a murit din cauza gripei noi Un copil de un an şi două luni din judeţul Satu Mare a murit la o clinică din Cluj infectat cu AH1N1 iar un bărbat de 36 de ani se află internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean (SJ) Satu Mare.
Sălaj: Primul caz de gripă nouă în judeţ Primul caz de gripă nouă a fost confirmat în judeţ în cursul zilei de joi, bolnavul fiind un tânăr, elev la o şcoală postliceală.
Hunedoara: Primul caz de gripă nouă în judeţ Un bărbat de 49 de ani este internat în secţia de boli infecţioase a Spitalului Municipal din Hunedoara, după ce a fost diagnosticat ca suferind de gripă nouă (A/H1N1), starea pacientului fiind bună.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.