Cele mai citite
 


Haiti: copii dispăruţi din spital (UNICEF)
duminică, 24 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 15 copii au dispărut din spitale după cutremurul ce a lovit Haiti, a anunţat vineri Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii /UNICEF/, care face eforturi pentru a preveni situaţiile în care copii spitalizaţi ar putea deveni victime ale 'pieţelor de adopţie' după catastrofe, informează AFP.
'Avem pentru moment informaţii potrivit cărora cel puţin 15 copii au dispărut din spitale cu persoane care nu sunt rude ale lor', a indicat Jean-Luc Legrand, consilier regional al UNICEF, în cursul unei conferinţe de presă la Geneva.

'Situaţia copiilor spitalizaţi din Haiti exista deja înaintea catastrofei' şi, din păcate, reţelele de tratament au legături cu piaţa internaţională de adopţii', a explicat consilierul UNICEF.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii Lumii: seism social în Haiti, dacă nu continuă furnizarea de ajutoare Paris, 10 ian /Agerpres/ - Organizaţia Medecins du Monde (MdM, Medicii Lumii) a avertizat, luni, că - la un an de la cutremurul care a devastat statul Haiti - există posibilitatea 'reală' de a se produce un nou seism, de data aceasta cu caracter social, în cazul în care comunitatea internaţională nu...
Circa 50 la sută dintre copii din Haiti suferă de boli cauzate de calitatea apei Aproape jumătate dintre copiii din Haiti suferă de afecţiuni legate de calitatea apei, a declarat Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), citat de agenţia Xinhua.
ONU şi Crucea Roşie consideră că reconstrucţia statului Haiti va dura ani de zile Toate agenţiile umanitare ale Naţiunilor Unite şi Federaţia Internaţională a Societăţilor Crucii Roşii, alături de Semiluna Roşie, au estimat, marţi, că procesul de reconstrucţie şi de dezvoltare a statului Haiti va dura ani de zile, transmite EFE. Aceste aprecieri au fost făcute în contextul în care...
Crucea Roşie americană a cheltuit jumătate de miliard de dolari pentru a construi şase locuinţe în Haiti (raport) Crucea Roşie americană a strâns peste jumătate de miliard de dolari pentru a construi locuinţe pentru populaţia sinistrată din Haiti după cutremurul devastator din 2010, dar declaraţiile privind modul de cheltuire a fondurilor respective au fost supraevaluate, relevă un raport comun realizat de ProPublica...
Caritas România a strâns peste 200.000 de euro pentru ajutorarea populaţiei din Haiti Confederaţia Caritas România a organizat, în bisericile catolice, o colectă pentru ajutorarea populaţiei afectate de cutremurul din Haiti, suma strânsă fiind de peste 200.000 de euro.
Tulpina de holeră din Haiti provine din Nepal, afirmă un diplomat suedez Epidemia de holeră din Haiti îşi are originea în Nepal, a afirmat un diplomat suedez, informează miercuri agenţia germană de presă DPA.