Cele mai citite
 


Gripa A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a 14.142 de persoane /OMS/
duminică, 24 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Gripa pandemică A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a cel puţin 14.142 de persoane în lume de la apariţia sa în Mexic în martie/aprilie 2009, potrivit ultimului bilanţ publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ la Geneva, relatează AFP.
Numai într-o săptămână noul virus a cauzat cel puţin 588 de noi decese.

''Activitatea gripală pandemică a atins apogeul în emisfera nordică între sfârşitul lui octombrie şi sfârşitul lui noiembrie, şi a continuat de atunci'', relevă OMS în bilanţul său săptămânal.

De la apariţia noului virus, cele mai afectate continente sunt America /nord şi sud/, cu cel puţin 7.094 de morţi, şi Europa, cu cel puţin 3.099 de decese. Regiunile din extremul orient al Asiei şi din vestul Pacificului totalizează 2.877 de morţi.

''În nordul Africii, în sudul Asiei şi în zone limitate din estul Europei transmiterea virusului continuă să fie mai intensă'', potrivit experţilor OMS.

Maladia ''pare să fi atins punctul culminant în multe locuri'' din nordul Africii, cu excepţia notabilă a Libiei, unde există o tendinţă de creştere de la începutul lunii ianuarie'', au estimat experţii.

''Egiptul a anunţat o tendinţă de scădere, sugerând că punctul culminant al acţiunii virusului a fost atins la începutul lunii ianuarie'', notează astfel OMS.

În sudul Asiei, ''transmiterea activă a virusului pandemic persistă în regiuni din nord şi vest'', potrivit observatorilor organizaţiei. ''În India, virusul şi-a făcut simţită prezenţa în state din nord şi vest, punctele culminante înregistrându-se la jumătatea lunii decembrie şi la începutul lunii ianuarie''.

În Europa, acţiunea virusului ''începe să scadă sau rămâne la un nivel scăzut în majoritatea ţărilor''. În Polonia, Austria, Estonia, România, Ungaria şi Republica Moldova transmiterea virusului este mai intensă, chiar dacă tendinţa este în scădere, cu excepţia României, potrivit OMS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS neagă că a fost supusă presiunilor pentru a declara pandemie de gripă A/H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a apărat marţi, la Consiliul Europei (CoE), în faţa acuzaţiilor că a fost influenţată de companiile producătoare de vaccinuri pentru a declara pandemia de gripă A/H1N1, relatează AFP.
Gripa nouă rămâne o provocare pentru 2010 Bucureşti, 1 ian /Agerpres/ - Virusul gripal A/H1N1, depistat prima dată în Mexic, în luna martie, a provocat în lume, în 2009, peste 12.220 de decese, în România din cele 5.680 persoane confirmate cu gripă nouă, 58 au murit.
Gripa A/H1N1: Pacienţii cu risc trebuie să ia rapid antivirale /OMS/ Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ le-a cerut joi medicilor să le administreze rapid antivirale pacienţilor cu risc pentru a evita dezvoltarea de maladii grave şi aglomeraţia din spitale, relatează AFP.
A(H1N1): peste 10.000 de morţi în întreaga lume, conform datelor OMS Paris, 18 dec /Agerpres/ - Numărul deceselor provocate de noua gripă pandemică H1N1 a depăşit 10.000 de la apariţia epidemiei în primăvară, conform unui ultim bilanţ dat publicităţii vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.
OMS a făcut greşeli în gestionarea pandemiei de gripă A/H1N1, dar nu sunt dovezi de 'interese comerciale' /raport/ Comitetul de experţi, care a analizat gestionarea de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a epidemiei de gripă A/H1N1, a prezentat joi un raport în care susţine că au fost constatate greşeli grosolane în materie de comunicare, dar nu s-au găsit dovezi privind un interes comercial care să fi influenţat...
OMS: Peste 600 de decese cauzate de virusul Ebola Bilanţul epidemiei de febră hemoragică, ce este cauzată în mare parte de virusul Ebola, continuă să se agraveze, ajungând la 603 de morţi, dintre care 68 de noi decese între 8 şi 12 iulie, în trei ţări din Africa de Vest, a indicat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.