Cele mai citite
 


Adjunctul ministrului lituanian al sănătăţii, arestat pentru luare de mită
duminică, 24 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Adjunctul ministrului lituanian al sănătăţii, Arturas Skikas, acuzat de luare de mită, a fost arestat de serviciile anticorupţie din Lituania, se arată într-un comunicat al acestora dar vineri publicităţii, relatează AFP.
Arestat joi pentru că a acceptat 20.000 de litas /5.800 de euro/ din partea 'directorului unui organism public', Skikas riscă cinci ani de închisoare.

De profesie medic, ministrul adjunct al sănătăţii este un înalt responsabil al Uniunii Liberale de Centru, partid membru al coaliţiei guvernamentale conduse de conservatori.

Lupta împotriva corupţiei, o problemă gravă în perioda comunistă şi la începutul independenţei Lituaniei, în anii '90, a fost unul din criteriile luate în considerare de Bruxelles în cadrul procesului de aderare a acestei ţări baltice la Uniunea Europeană în 2004.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
"Manual de şpagă", găsit la medicul ORL de la Spitalul Militar acuzat de luare de mită (rechizitoriu DNA) Un fişier numit "Manual de şpagă" a fost găsit de procurorii anticorupţie cu ocazia percheziţiei informatice efectuate în dosarul în care medicul ORL Adrian Gabriel Ilie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ''Dr. Carol Davila'' din Bucureşti a fost trimis în judecată pentru trei infracţiuni...
UPDATE DNA: 77 de medici oncologi, urmăriţi penal pentru luare de mită Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat luni că 77 de medici specialişti oncologi sunt urmăriţi penal pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, după ce au beneficiat de excursii în India în schimbul prescrierii anumitor medicamente.
DNA a trimis în judecată un medic oncolog pentru 52 de infracţiuni de luare de mită Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a medicului specialist în oncologie Csiki Csongor, şef al Compartimentului Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc şi coordonator judeţean al Programului...
Medic expert al asigurărilor sociale, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Mariana Ianson Floarea, şef serviciu Expertiză medicală şi recuperarea capacităţii de muncă din cadrul Casei de Pensii a Judeţului Cluj, pentru luare de mită, în formă continuată.
DNA a trimis în judecată un profesor al Facultăţii de Farmacie din Universitatea Ovidius Constanţa, pentru luare de mită Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe prof. univ. dr. Gheorghe Ţarălungă, de la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, disciplina Farmacologie, Farmacoterapie, Farmacie Clinică, colonel în rezervă, la data...
Vaslui: Doctoriţele reţinute pentru luare de mită, eliberate; vor fi cercetate sub control judiciar Cele două doctoriţe de la Secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, Simona Botez şi Doina Andrei, reţinute pentru fapte de corupţie, vor fi cercetate în continuare sub control judiciar, în urma unei decizii a magistraţilor de la Tribunalul Vaslui.