Cele mai citite
 


Bihor: UDMR nu a câştigat Direcţia de Sănătate Publică
duminică, 24 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
UDMR Bihor nu a reuşit să câştige, vineri, în negocierile purtate cu PD-L Bihor, funcţia de conducere a Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, ocupată de democrat-liberali, în pofida faptului că ministrul Sănătăţii este bihorean şi susţinut de UDMR.
Cu toate că UDMR Bihor a preluat conducerea la Cultură, Mediu şi parţial, la Sănătate, prin Casa de Asigurări de Sănătate, Uniunea nu a reuşit negocierea funcţiei de conducere la DSP Bihor.
'La acest nivel, PD-L-ul a fost cel care nu a dorit să cedeze sub niciun fel', a declarat, în conferinţă de presă, preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon.
Szabo Odon şi vicepreşedintele PD-L Bihor, Traian Abrudan au susţinut vineri împreună, la sediul UDMR Bihor, o întâlnire cu presa după ce, în cursul zilei, conducerile filialelor judeţene ale PD-L şi UDMR au purtat negocieri, la sediul PD-L, de peste două ore pentru instituţiile deconcentrate din judeţ.
Întrebat dacă ministrul Cseke Attila a fost informat despre această situaţie şi ce părere ar avea, Szabo Odon a spus că nu s-a discutat cu ministrul încă, dar el consideră că Cseke Attila 'nu are probleme cu oamenii din sistem, cât cu sistemul ca atare şi important va fi ca persoana din conducerea instituţiei să ţină pasul cu solicitările ministerului'.
Raportul de forţe, stabilit proporţional cu procentul populaţiei minoritare maghiare, arată 32 de instituţii conduse de PD-L, la 11 câştigate de UDMR.
Cele mai semnificative atribuite uniunii sunt Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu, Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Agenţia Judeţeană de Protecţie a Mediului, Casa Asigurărilor de Sănătate.
Pe lângă acestea, directori UDMR vor mai primi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Casa Judeţeană de Pensii, Direcţia pentru Sport, Clubul sportiv Crişul, Direcţia Ape Crişuri, Inspectoratul de Stat în Construcţii Oradea, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Cei doi reprezentanţi ai părţilor implicate nu au dat, deocamdată, nume privind directorii instituţiilor, precizând că vor fi făcute publice într-un viitor apropiat.
Odon a susţinut că la baza discuţiilor dintre cele două părţi au stat trei principii: asumarea răspunderii la nivel guvernamental şi local, reparaţii morale pentru acei profesionişti apreciaţi de ministere, dar care au fost daţi afară din funcţii pe baza unei ordonanţe declarată neconstituţională, precum şi asumarea răspunderii politice care să nu reprezinte o frână în calea descentralizării.
Pe de altă parte, acesta a menţionat că deşi la nivelul judeţului Bihor există un protocol de colaborare între UDMR şi PNL pentru guvernarea locală, Uniunea va găsi puncte comune şi pentru colaborarea cu PD-L în scopul unor bune relaţii în administraţia locală.
În ceea ce priveşte desemnarea reprezentantului UDMR în postul de subprefect ocupat până nu demult de Claudiu Pop, preşedintele executiv al UDMR Bihor a precizat că, deocamdată, nu s-a luat nicio decizie în partid.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Mamograf digital, de ultimă generaţie, în Oradea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a inspectat luni mamograful digital pe care Ministerul Sănătăţii (MS) l-a finanţat pentru Spitalul Clinic Judeţean din Oradea cu suma de aproape un milion de lei şi care va fi dat în folosinţă pe 1 aprilie a.c.
Victor Ponta: Soluţia obţinută cu forţa de UDMR este mult mai bună decât cea de dinainte Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, consideră că soluţia "obţinută cu forţa" de UDMR, în urma consultărilor cu Partidul Democrat Liberal (PDL), potrivit căreia Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) să fie coordonată de Ministerul Sănătăţii, este mai bună decât cea de...
Bihor: Primele spitale din ţară transferate la autorităţi locale, în prezenţa ministrului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a participat joi, la Oradea, la primul transfer din ţară al spitalelor către autorităţile locale, realizat prin semnarea protocoalelor de predare-primire a cinci unităţi sanitare cu paturi din municipiul Oradea şi oraşul Aleşd, de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor...
Managerul Spitalului Judeţean Bihor reclamă Casa de Asigurări de Sănătate pentru subfinanţare cu bună-ştiinţă Managerul celui mai mare spital din judeţul Bihor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Gheorghe Carp, a reclamat, vineri, relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate despre care susţine că generează subfinanţarea spitalului pentru cel puţin 700 de cazuri lunar.
Bihor:O treime din medicii de familie, neînscrişi în reţeaua de screening gratuit pentru cancerul de col uterin Aproape 30% din medicii de familie bihoreni nu s-au înscris încă într-un program gratuit de depistare a cancerului de col uterin la femei, program finanţat, de anul trecut, de către Ministerul Sănătăţii, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Daniela Rahotă, director executiv al Direcţiei de Sănătate...
UDMR îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.