Cele mai citite
 


Prefectul Capitalei solicită sprijinul farmaciilor pentru perioada geroasă
duminică, 24 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a cerut joi Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti implicarea în efortul general de prevenire şi diminuare a efectelor negative ale temperaturilor extreme asupra populaţiei, prin identificarea centrelor farmaceutice din Bucureşti în care se pot amenaja puncte de ajutor.
Astfel, farmaciile din Capitală ale reţelelor Dona, Sensiblu, Sante, City şi Helpnet vor putea acorda asistenţă persoanelor aflate în dificulate din cauza temperaturilor negative.
Solicitarea Prefectului vine ca urmare a atenţionării meteorologice cod galben pentru perioada 22.01, ora 22.00 - 27.01, ora 08.00, a.c., potrivit căreia în estul, sudul şi centrul ţării vremea va fi geroasă, mai ales noaptea şi dimineaţa, temperaturile minime nocturne se vor încadra între -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.
Totodată, prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a mai solicitat, vineri, tuturor membrilor Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) să ia măsuri pentru prevenirea unor evenimente negative, dată fiind prognoza anunţată de Administraţia Naţională de Meteorologie.
Astfel, serviciile de utilităţi publice (RADET, ENEL şi APA NOVA) trebuie să suplimenteze numărul echipajelor de intervenţie, pentru operativitate sporită în caz de avarii, iar direcţiile de asistenţă socială din cadrul primăriilor sectoarelor 1-6 vor lua măsuri suplimentare pentru asigurarea celor necesare persoanelor asistate, precum şi a celor neasistate aflate în situaţii critice.
Potrivit ordinului MAI nr. 736/2005, primarii de sector vor institui serviciul de permanenţă la sediul instituţiei.
Prefectul Capitalei a mai solicitat membrilor CMBSU şi tuturor serviciilor publice deconcentrate ca în perioadele cu temperaturi scăzute extreme angajatorii să asigure măsuri minimale pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber, distribuirea de ceai fierbinte în cantitate de 0,5 - 1 litru/persoană/schimb, acordarea de pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător, asigurarea echipamentului individual de protecţie.
Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti avertizează persoanele cele mai afectate de temperaturile scăzute - copiii şi vârstnicii, precum şi cele cu afecţiuni cardio-vasculare - să evite circulaţia dimineaţa şi seara, când temperaturile pot atinge valorile extreme prognozate, să fie consumate lichide calde, persoanele care sunt nevoite să circule afară mai mult timp să intre periodic în incinte încălzite, evitând astfel pericolul de hipotermie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Gorj: Circa 77 000 lei, imputaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în luna octombrie Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat pe parcursul lunii octombrie o serie de controale la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, pentru neregulile depistate fiind imputată suma de 77 000 lei, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al instituţiei...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
CASMB: Serviciile acordate răniţilor de la Colectiv pentru perioada de urgenţă, decontate; ulterior, fiecare caz va fi analizat Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) precizează că toate serviciile acordate celor 30 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, pentru perioada de urgenţă, au fost decontate.
Vaslui: Fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi a deschis un spital în oraşul Negreşti Fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi, medicul chirurg Iulian Şerban a deschis un centru medical în oraşul vasluian Negreşti, unde Spitalul Orăşenesc a fost închis în anul 2011, pe timpul guvernării Boc.
Obiectivele în domeniul sănătăţii, aproape neschimbate în programul Guvernului Guvernul Ponta 3 păstrează în programul politic pe care îşi va asuma răspunderea în Parlament majoritatea obiectivelor în domeniul sănătăţii pe care le-a avut şi în programul precedent.