Cele mai citite
 


Normele de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere şi eradicare a bolilor la animale, publicate
duminică, 24 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Normele metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, a altor acţiuni prevăzute în alte programe naţionale, pe care Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor trebuie să le pună în aplicare, precum şi a tarifelor maximale aferente acestora pentru anul 2010 au fost publicate în Monitorul Oficial.
Potrivit unui comunicat al ANSVSA, programul a fost aprobat prin Hotărâre a Guvernului în luna decembrie a anului 2009.
Pentru evitarea eventualelor blocaje generate de întârzierea aplicării acţiunilor prevăzute în acest program, preşedintele ANSVSA, Marian Zlotea, a emis Ordinul privind implementarea normelor de aplicare a Hotărârii de Guvern pentru aprobarea programului strategic al Autorităţii.??
Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea programului strategic pe anul 2010 este asemănător celui din 2009 şi continuă strategiile şi programele efectuate anul trecut, se menţionează în comunicat.
Programul strategic şi normele metodologice de aplicare a acestuia au fost analizate şi discutate atât cu mediul ştiinţific, cât şi cu partenerii sociali, şi conţine propuneri venite din partea tuturor direcţiilor de resort judeţene.
'Prin aplicarea la timp şi eficient a acţiunilor prevăzute în programul strategic apărăm sănătatea animalelor. Astfel, putem avea certitudinea că alimentele provenite de la acestea nu pun în pericol sănătatea oamenilor', a declarat preşedintele ANSVSA.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE/ ANSVSA cere intensificarea controalelor la graniţa cu Serbia, în urma epidemiei de antrax Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.), Radu Roatiş, a dispus sâmbătă conducerilor D.S.V.S.A. Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad intensificarea măsurilor de control strict al circulaţiei de animale vii, produse şi subproduse, provenite...
Aviz favorabil pentru bugetul ANSVSA pe 2013 Comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat, vineri, bugetul alocat Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pentru anul 2013 în forma propusă de Guvern, cu 20 de voturi favorabile, 10 împotrivă şi nicio abţinere.
ANSVSA: Anual, 55.000 de oameni mor la nivel global din cauza rabiei Aproximativ 55.000 de oameni decedează anual din cauza rabiei la nivel global, 40% dintre cei muşcaţi de un animal purtător de rabie fiind copii sub 15 ani, iar câinii reprezintă sursa de virus în 99% din decesele umane, se arată într-un comunicat remis duminică AGERPRES de Autoritatea Naţională Sanitară...
ANSVSA va demara luni un Plan naţional de control pentru depistarea E-coli în carne şi lapte Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat duminică că va demara un Plan Naţional de Control, în data de 16 mai, pentru a determina prevalenţa Escherichia Coli (E.coli) verotoxigenă în produse alimentare de origine animală.
Comisiile de specialitate pentru buget-finanţe au aprobat bugetul pe 2016 al ANSVSA Comisiile parlamentare reunite pentru buget-finanţe au aprobat, sâmbătă, fără amendamente, bugetul pentru anul 2016 al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară /ANSVSA/, în unanimitate.
Bugetul ANSVSA, suplimentat cu 94 milioane de lei Bugetul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pentru 2011 a fost suplimentat cu suma de 94 milioane de lei, conform deciziei membrilor comisiilor de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor, reunite.