Cele mai citite
 


OMS răspunde criticilor CE privind strategia sa în combaterea gripei noi
duminică, 24 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, atacată cu privire la modul în care a gestionat pandemia gripei A(H1N1), va trimite marţi, la Strasbourg /Franţa/ o delegaţie de specialişti pentru a răspunde la întrebările parlamentarilor din Consiliul Europei, a declarat - vineri, la o întâlnire cu presa - purtătorul de cuvânt al OMS, Gregory Hartl, citat de AFP.
Delegaţia va fi condusă de consilierul special al OMS în pandemiile de gripă, Keiji Fukuda.

Consiliul Europei indicase - joi, într-un comunicat - că o audiere parlamentară publică intitulată: 'Gestiunea pandemiei H1N1: trebuie mai multă transparenţă ?' 'se va ţine la Strasbourg, marţi 26 ianuarie dimineaţa 'cu ocazia sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei /APCE/'.

OMS a fost acuzată de epidemiologul Wolfgang Wodarg, deputat socialist în Consiliu, că a exagerat ameninţarea gripei calificând-o drept 'pandemie' sub presiunea laboratoarelor farmaceutice, iar parlamentari ai Consiliului Europei au cerut în 7 ianuarie crearea unei comisii de anchetă pentru a evalua 'ameninţarea falselor pandemii pentru sănătate'.

OMS, care promisese la jumătatea lunii ianuarie o evaluare independentă a modului în care a gestionat pandemia după ce aceasta se va termina, a ripostat - vineri - acestor atacuri. 'Problema nu o constituie atât contactele pe care le avem cu industria farmaceutică, ci de a şti dacă noi am suferit o influenţă deplasată pentru motive comerciale, iar răspunsul este <>', a afirmat Hartl. 'Ne bazăm întotdeauna estimările pe cele mai bune expertize ştiinţifice şi ne menţinem în limitele pe care ni le oferă ştiinţa', a adăugat el, insistând asupra faptului că OMS a susţinut întotdeauna că A(H1N1) provoacă în majoritatea cazurilor o maladie puţin gravă.

Gripa pandemică A(H1N1) a ucis cel puţin 14.142 de persoane în lume de la apariţia sa în martie-aprilie pe continentul american, potrivit ultimului bilanţ publicat vineri de OMS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Virusul A(H1N1) - suspectat că ar fi la originea unei 'false pandemii', comanditată de 'laboratoare' Strasbourg /Consiliul Europei/, 7 ian /Agerpres/ - Parlamentari ai Consiliului Europei cer constituirea unei comisii de anchetă care să evalueze 'ameninţarea falselor pandemii pentru sănătate', subiect care ar urma să fie dezbătut spre sfârşitul lunii ianuarie la Strasbourg, a indicat - joi - unul dintre...
OMS neagă că a fost supusă presiunilor pentru a declara pandemie de gripă A/H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a apărat marţi, la Consiliul Europei (CoE), în faţa acuzaţiilor că a fost influenţată de companiile producătoare de vaccinuri pentru a declara pandemia de gripă A/H1N1, relatează AFP.
V.Olsavszky: OMS va face propria evaluare Bucureşti, 18 ian /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va face propria evaluare privitor la gripa pandemică, a declarat pentru AGERPRES reprezentantul OMS pentru România, dr. Victor Olsavszky. El a spus că reprezentanţii OMS, respectiv consilierul special pentru această problemă, dr. Keiji...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
OMS va supune unei evaluări externe modul cum a gestionat pandemia Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, marţi, că va supune unei evaluări externe modul în care a acţionat în faţa pandemiei de gripă A, răspunzând astfel criticilor şi acuzaţiilor conform cărora ar fi avut o înţelegere secretă cu industria farmaceutică în ceea ce priveşte gestionarea acestei...
Pandemia de gripă H1N1: OMS, exonerată de suspiciunile de conflict de interese Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), suspectată că a fost influenţată de marile grupuri farmaceutice în modul în care a gestionat pandemia de gripă H1N1, a fost exonerată de un raport al experţilor adoptat vineri de statele membre, dar documentul relevă totuşi 'câteva carenţe', relatează AFP.