Cele mai citite
 


Femeile însărcinate care suferă de obezitate: un risc crescut de malformaţii congenitale la făt
luni, 16 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Femeile însărcinate care suferă de obezitate întâmpină un risc crescut de a avea copii cu malformaţii congenitale, conform concluziilor mai multor studii în acest domeniu, publicate în ultimul număr al revistei Journal of the American Medical Association (JAMA), informează AFP. Însă, atrag atenţia oamenii de ştiinţă, creşterea acestor riscuri în termeni absoluţi rămâne probabil limitată.

Cele mai răspândite malformaţii congenitale provocate de obezitatea mamelor sunt mielodisrafismele, malformaţii ale coloanei vertebrale şi anomalii ale tubului medular sau neural şi ale sistemului nervos primar.

"În cazul femeilor care sufereau de obezitate de la începutul sarcinii, aceste studii demonstrează o creştere importantă a riscului ca fetusul să sufere de malformaţii ale tubului medular (riscuri aproape de două ori mai mari decât în cazul copiilor cu mame care nu suferă de obezitate), precum şi de anomalii de dezvoltare ale coloanei vertebrale (riscuri de peste două ori mai mari)", conform oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Newcastle (Anglia).
De asemenea, fetuşii concepuţi de femei obeze întâmpină un risc mai ridicat de a suferi de anomalii cardiovasculare sau de dezvoltarea inegală sau mai redusă a membrelor.
"Nu mai puţin de 3% dintre nou-născuţii americani suferă de o anomalie structurală, dintre care 0,68 la 1.000 de naşteri suferă de malformaţii ale tubului neural, iar 2,25 la 1.000 se nasc cu grave malformaţii cardiace", mai precizează autorii.
Conform statisticilor oficiale din 2004, în SUA, o treime dintre femeile de peste 15 ani sunt supraponderale sau obeze.AGERPRES/(Bălu Codruţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dependenţa de mâncare, principalul factor de risc pentru obezitate Numărul în continuă creştere al persoanelor care suferă de obezitate din statele dezvoltate economic a adus în discuţie factorul dependenţei de mâncare şi în special de mâncarea de tip fastfood ca principală cauză a acestei condiţii medicale, un factor ce nu a fost încă asociat direct de medicină cu...
Obezitatea măreşte cu peste 80% riscurile de cancer ovarian la femeile în vârstă În cazul femeilor în vârstă, obezitatea are efectul creşterii cu 80% a riscurilor de îmbolnăvire de cancer ovarian, comparativ cu femeile care nu sunt supraponderale, conform unui studiu realizat pe un eşantion format din femei cu vârsta cuprinsă între 50 şi 71 de ani, informează cotidianul britanic...
Obezitatea îşi croieşte drum în Africa În pofida îndelungatei asocieri a continentului african cu foametea, se estimează că circa 20-50% din populaţiile urbane ale Africii Subsahariene sunt supraponderale sau suferă de obezitate. Iar în Africa de Sud acest indice poate ajunge chiar până la 65 la sută, notează miercuri ziarul ABC. Dacă facem...
O uşoară obezitate ar favoriza longevitatea Analiza a aproape 100 de studii realizate în toată lumea ajunge la o concluzie surprinzătoare: persoanele supraponderale şi uşor obeze trăiesc mai mult decât cele cu greutate normală, în timp ce obezitatea severă creşte semnificativ riscul de mortalitate, scrie Le Point.fr.
Obezitatea infantila – un pericol cu greutate ce poate fi mostenit Considerata “boala secolului modern”, obezitatea a devenit in ultimii ani un pericol tot mai pronuntat, “castigand“ din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii statutul de boala incurabila. In lume exista peste un miliard de persoane adulte supraponderale, dintre acestia cel putin 300...
Obezitatea măreşte riscul de naşteri premature femeile gravide care suferă de obezitate întâmpină un risc crescut de a naşte prematur, conform unui nou studiu realizat în Suedia, informează LiveScience.com.