Cele mai citite
 


Botoşani: Doi minori, internaţi în spital din cauza dependenţei de calculator
duminică, 24 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi copii din municipiul Botoşani au fost internaţi în Spitalul de Psihiatrie din cauza dependenţei de calculator, a declarat şeful Secţiei pediatrice, medicul Laura Jijie.
Potrivit acesteia, cei doi minori - un băiat de 13 ani şi o fată de 12 ani - aveau tulburări de comportament, după ce părinţii i-au lăsat, în fiecare zi, timp de un an, să se joace pe internet.

'Problemele au apărut ca urmare a consecinţelor acestei pasiuni faţă de calculator, care a devenit dependenţă de calculator. Nu există o dependenţă de internet decât atunci când utilizatorul caută comunicare într-o lume virtuală. Dependenţa de calculator reprezintă dependenţa de anumite jocuri pe calculator. În ambele cazuri, problemele de comportament şi stările de agitaţie care au necesitat internare au apărut în momentul în care părinţii au spus că nu mai plătesc internetul. În acest context, frustraţi brusc, ei au prezentat stări de agitaţie, agresivitate şi ameninţări cu suicidul, iar băiatul a consumat şi alcool' - a afirmat Jijie.

Medicii psihiatri spun că numărul cazurilor de copii dependenţi de calculator este în creştere. Ei consideră că responsabili sunt părinţii care acceptă ca propriii copii să stea pe calculator până la zece ore în fiecare zi.

Potrivit medicilor, grupa de vârstă între 13 şi 18 ani este cea mai vulnerabilă la acest tip de petrecere a timpului liber iar persoanele cele mai expuse sunt cele singuratice, care au probleme de relaţionare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dependenţa de internet poate fi semnalul de avertizare pentru afecţiuni de sănătate mentală (studiu) Dependenţa de internet ar putea reprezenta semnalul de alarmă pentru afecţiuni de sănătate mentală în rândul studenţilor, potrivit unui studiu recent al unor cercetători canadieni citat de UPI.com.
Dependenţa de Internet accentuează depresia adolescenţilor /studiu/ Adolescenţii dependenţi de Internet sunt de două ori şi jumătate mai susceptibili să cadă pradă depresiei decât colegii lor de generaţie care navighează pe web în mod normal şi controlat, relevă un studiu ştiinţific publicat luni în SUA, potrivit AFP.
Iaşi: Medicii de la Socola vor înfiinţarea unui centru de cercetare modern în psihiatrie Aproape 7.000 de copii şi adolescenţi au beneficiat pe parcursul anului 2015 de consultaţii medicale de specialitate şi tratament în cadrul Compartimentului Neuropsihiatrie Infantilă - Secţia VI acuţi din cadrul Institutului de Psihiatrie 'Socola' Iaşi, motiv pentru care conducerea unităţii medicale...
Bihor: Conferinţă medicală interdisciplinară pe tema adictologiei, la Oradea Aproximativ 30 de specialişti în diverse domenii medicale din ţară şi din Ungaria vor susţine, în perioada 24-26 octombrie, o serie de prezentări ştiinţifice pe tema dependenţelor, în cadrul Conferinţei interdisciplinare "Adictologia în România, încotro ?", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă...
Botoşani: Închiderea 'magazinelor de vise' îi duce pe consumatori la sevraj Zeci de tineri consumatori de halucinogene au fost internaţi în ultima săptămână la Spitalul de Psihiatrie din Botoşani, după ce au intrat în sevraj pentru că nu au mai avut de unde să-şi cumpere plante etnobotanice, magazinele de acest gen fiind închise.
REPORTAJ/ Dependenţa de jocuri de noroc, o boală care afectează tot mai multe persoane Dependenţa de jocuri de noroc, o afecţiune cronică, a devenit o problemă pe care o au tot mai multe persoane, fiind afectată sever nu doar viaţa jucătorilor, ci şi cea a familiilor acestora.