Cele mai citite
 


Iaşi: Îngheţat, după ce a mers 18 km în pantofi de vară
duminică, 24 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tânăr în vârstă de 22 de ani a fost adus în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe din Iaşi, după ce a mers 18 kilometri pe jos, la peste minus 20 grade Celsius, încălţat în pantofi subţiri, de vară.
Tânărul, din localitatea Popeşti, a fost adus de un echipaj al Serviciului Judeţean Ambulanţă după ce a fost găsit în şoc hipotermic. El a povestit medicilor de la UPU că intenţiona să ajungă la locuinţa surorii sale, care locuia într-un sat vecin.

După ce a mers 18 kilometri, în pădurea care despărţea cele două sate nu a mai rezistat din cauza temperaturilor extrem de scăzute şi s-a prăbuşit în nămeţii de la marginea drumului.

După trei ore de stat în frig, băiatul a fost găsit de sora sa care a chemat serviciul ambulanţă.

La UPU, personalul medical a observat că tânărul a suferit hipotermie şi degerături de membre pelvine.

Pacientul a beneficiat încă din UPU de măsuri de încălzire pasivă şi activă, protecţie termică, tratament de suport şi a rămas internat în Clinica de Urgenţe Chirurgicale.

Prognosticul, susţin medicii, este unul rezervat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Adus la spital după ce a lucrat în frig Un bărbat în vârstă de 38 de ani din oraşul Podu Iloaie a fost adus în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi după ce a lucrat o oră în frig.
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Iaşi: Un bucureştean a degerat în drum spre Ierbiceni Un bucureştean a ajuns, luni dimineaţa, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce a suferit degerături grave şi a îngheţat în drum spre localitatea Ierbiceni.
Iaşi: Două persoane fără adăpost, aduse la spital în stare gravă Iaşi, 25 ian /Agerpres/ - Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost adus din stradă, la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, de un echipaj al serviciului de ambulanţă, după ce a stat mai multe ore în frig.
Iaşi: Au ajuns la spital cu degerături, în urma gerului năpraznic Un număr de şapte persoane au ajuns la Spitalul de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, după ce au suferit degerături din cauza temperaturilor scăzute.
Iaşi: Tânăr în stare gravă după ce a fumat 'vise' la preţ redus Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost dus în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, în noaptea de joi spre vineri, după ce timp de şase luni a fumat produse etnobotanice.