Cele mai citite
 


Medicii dau prognostic rezervat pentru bărbatul ars în explozia de la Târgovişte
duminică, 24 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de la camera de gardă a Spitalului Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti au dat un prognostic rezervat pentru bărbatul în vârstă de 35 de ani, ce a suferit arsuri grave într-o explozie produsă într-un apartament din Târgovişte.
Rănitul a fost la unitatea medicală duminică, la ora 11.00, fiind supus unui amplu consult realizat de o echipă de medici din cadrul spitalului,

'Bărbatul în vârstă de 35 de ani prezintă arsuri prin flacără ca urmare aq unei explozi în spaţiu închis, gradele I, IIA, IIB şi III, în zona feţei, a gâtului, pe mâini, torace şi abdomen inferior. Totodată, bărbatul prezintă şi arsuri la nivelul căilor respiratorii. Arsurile acoperă aproximativ 20% din suprafaţa corporală', a declarat dr. Carmen Orban medic primar anestezie şi terapie intensivă şi managerul Spitalului Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Pacientul a fost toaletat în sala de operaţie (toaletă chirurgicală primară, debridare, incizii de compresiune) sub anestezie generală şi a fost internat pe secţia de terapie intensivă. Post-operator, bărbatul este echilibrat hemodinamic şi respirator. Peste 5 zile, când va trece perioada critică, medicii se vor putea pronunţa cu privire la şansele de recuperare ale pacientului.

În continuare, bărbatul este atent supravegheat de o echipă interdisciplinară de medici din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Unităţi de terapie intensivă arşi grav înfiinţate în spitalele de urgenţă mari - proiect ministerul Sănătăţii (MS) vrea să înfiinţeze "unităţi de terapie intensivă arşi grav" cu cel mult zece paturi în spitalele mari de urgenţă, în care angajaţii vor primi un spor de muncă de 100%, noile structuri urmând să se ocupe de astfel de cazuri în timp real şi în regim de maximă urgenţă.
Harghita: Linia de gardă la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă nu este asigurată complet Linia de gardă la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc nu este asigurată complet din cauza lipsei medicilor specialişti, iar cazurile de extremă urgenţă vor fi trimise la spitalele din împrejurimi.
MedLife pune la dispoziţie personal medical şi materiale sanitare pentru ajutorarea victimelor incendiului de la clubul Colectiv MedLife pune la dispoziţie gratuit serviciul de chirurgie plastică din camera de gardă a spitalului Life Memorial Hospital, pentru tratamente în regim de ambulatoriu, pentru răniţii incendiului de la clubul Colectiv din Bucureşti.
Camelia Roiu - în comisia de disciplină a Spitalului de Arşi, luni; aproximativ 23.000 de semnături pentru susţinerea medicului Doctor Camelia Roiu - care a făcut publice imagini cu plaga unui pacient infestată cu larve, în secţia ATI a Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală - a fost convocată în comisia de disciplină a unităţii sanitare, luni, între timp fiind strânse aproximativ...
Intermedicas: Un pacient evacuat aerian si grefe de piele aduse in tara in aceasta seara UPDATE: Profesorul Linton David-Michael, Directorul sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Hadassah Medical Center, alaturi de echipa Intermedicas si de reprezentanti ai Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria, au vizitat deja pacienti din Spitalul Clinic de Urgente Chirurgie Plastica...