Cele mai citite
 


Iasi: Primul caz de intoxicatie cu Special Gold
duminică, 24 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Asa numitul 'Special Gold', unul din drogurile legale comercializate la magazinele etnobotanice din Iaşi, a facut prima victima în rândul tinerilor ieşeni amatori de senzaţii mai puţin obişnuite.

Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unitaţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi susţine ca tânărul, în vârstă de 22 de ani, a necesitat îngrijiri medicale dupa ce a prizat Special Gold, timp de mai multe zile.

'Pacientul prezenta tahicardie, palpitaţii, dispnee, anxietate, greţuri, vertij, cefalee şi alte simptome specific celor care se intoxică cu substanţe al căror efect se vrea a fi halucinogen. A beneficiat de suport şi măsuri de depurare a toxicului, examene toxicologice complete, tratament simptomatic şi va ramâne internat la Toxicologie întrucât 4 methyl efedrina - rezultată din metabolism - are o toxicitate cardiaca pronunţata', a explicat dr. Ciuhodaru.

Potrivit medicului, tânarul nu se afla la prima sa experienţă de acest gen.

Sarurile de baie Special Gold au la baza un drog foarte nou, recent sintetizat şi scos pe piaţă. Aceasta substanţă, 4-metylmethcathinone, sau mephedrona, face parte din familia amfetaminelor. Intoxicaţia cu mephedrona are aceleaşi caracteristici clinice cu cele ale intoxicaţiei cu metamfetamina.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Trei intoxicaţi cu etnobotanice, într-o oră Un număr de trei persoane au ajuns sâmbătă într-o singură oră la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice.
Iaşi: 30 de tineri ajunşi la spital în ultima lună în urma consumului de plante etnobotanice Plantele etobotanice şi consumul acestora în locul ţigărilor de la tarabă au adus, în doar o lună de zile, în spital, aproape 30 de tineri din Iaşi, susţin medicii.
Iaşi: Un elev a ajuns la spital din cauza etnobotanicelor Un elev din Iaşi a fost adus, luni, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce timp de trei zile a consumat plante etnobotanice.
Iaşi: Cadre medicale, agresate de un consumator de plante etnobotanice Iaşi, 20 feb /Agerpres/ - Un bărbat care a fumat produse etnobotanice a sărit la bătaie la personalul medical care încerca să îi salveze viaţa.
Iaşi: Cinci intoxicări cu etnobotanice, printre care şi o gravidă, în ultimele 12 ore Un număr de cinci personae au ajuns în ultimele 12 ore la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice, printre acestea fiind şi o gravidă în luna a şaptea.
Iaşi: Medicii propun un control riguros al importurilor, pentru a stopa fenomenul etonobotanicelor Medicii ieşeni spun că după interzicerea comercializării produselor etnobotanice,?117 persoane au necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, motiv pentru care vor să propună MAI şi Ministerului Agriculturii un control riguros al importurilor.