Cele mai citite
 


OMS califică drept 'iresponsabile' acuzaţiile că pandemia de gripă ar fi ireală
marţi, 26 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a respins luni drept 'iresponsabile' acuzaţiile că gripa porcină ar fi o falsă pandemie, relatează AP.
De asemenea, OMS a infirmat zvonurile că ar fi plănuit, împreună cu companiile farmaceutice, ca industria de medicamente să beneficieze financiar de pe urma pericolului reprezentat de pandemia de gripă porcină.

Oficiali ai OMS se vor întâlni marţi cu reprezentanţi ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei după ce membri ai organizaţiei au pus sub semnul întrebării buna credinţă a acţiunilor agenţiei ONU.

Purtătorul de cuvânt Gregory Hartl a declarat că OMS a fost 'foarte măsurată şi sobră', apreciind în general că epidemia a provocat în cea mai mare parte cazuri uşoare de îmbolnăvire.

Gregory Hartl a precizat luni că, din punct de vedere ştiinţific, 'este pur şi simplu o pandemie, iar faptul că oamenii nu o numesc aşa este iresponsabil'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS neagă că a fost supusă presiunilor pentru a declara pandemie de gripă A/H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a apărat marţi, la Consiliul Europei (CoE), în faţa acuzaţiilor că a fost influenţată de companiile producătoare de vaccinuri pentru a declara pandemia de gripă A/H1N1, relatează AFP.
OMS admite existenţa unor carenţe în felul în care a gestionat pandemia de gripă porcină Geneva, 12 apr /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a admis luni existenţa unor carenţe în ceea ce priveşte modul în care a gestionat pandemia de gripă porcină, relatează agenţia Reuters.
Polonia se simte justificată pentru respingerea vaccinului împotriva AH1N1 Polonia este singura ţară din lume despre care se ştie că a refuzat să importe vaccinul împotriva virusului AH1N1, invocând motive legate de siguranţa cetăţenilor şi manifestându-şi neîncrederea faţă de companiile producătoare care produc vaccinul - temeri pe care experţii internaţionali în domeniul...
OMS îşi propune să aducă sub control maladiile 'neglijate' de companiile farmaceutice până în 2015 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat joi că vrea să aducă sub control până în 2015 maladiile neglijate de marile companii farmaceutice care afectează un miliard de persoane şi provoacă moartea a 534.000 de oameni anual, relatează AFP şi Reuters.
Rusia ameninţă să-şi suspende participarea la OMS Rusia şi-ar putea suspenda calitatea de membră a Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) dacă informaţiile apărute în presa occidentală despre complicitatea scandaloasă dintre consultanţii OMS şi marile companii farmaceutice în decretarea pandemiei de gripă porcină se vor adeveri, a avertizat vineri Igor...
OMS recomandă în continuare vaccinarea împotriva gripei H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ recomandă în continuare vaccinarea împotriva gripei H1N1, în timp ce numărul ţărilor afectate de gripa pandemică este în creştere, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Fadela Chaib, transmite AFP.