Cele mai citite
 


Bacău: Gerul năprasnic a ucis doi oameni în judeţ
luni, 25 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bacău, 25 ian /Agerpres/ - Doi bărbaţi din judeţ au murit din cauza temperaturilor foarte scăzute înregistrate în ultimele zile, medicii de pe ambulanţă solicitaţi la aceste cazuri nemaiputând face altceva decât să constate decesul persoanelor respective.
Potrivit datelor furnizate de dispecerul de serviciu al Serviciului de ambulanţă, un om al străzii, în vârstă de 50 de ani, din Oneşti, a murit de frig pe casa scărilor unui bloc din municipiu, iar un alt bărbat, având doar 33 ani, din satul Butucaru, comuna Berzunţi, a decedat, duminică noaptea, tot din cauza hipotermiei.
Cu o zi înainte, sâmbătă, rudele l-au căutat mai multe ore. Până la urmă, în cursul serii, au dat peste el pe un câmp. Bărbatul a dormit în zăpadă ore în şir. Din păcate, rudele nu au chemat ambulanţa imediat, încercând, timp de mai multe ore, prin mijloace empirice, să-l vindece. Echipajul de pe ambulanţă a constat decesul victimei, orice efort de a o readuce la viaţă fiind zadarnice.
Medicii din staţiile de ambulanţă se aşteaptă ca, din nefericire, să se înregistreze asemenea cazuri şi în zilele următoare, pentru că, în continuare, unele persoane nu ţin sema de sfatul lor şi al celorlalţi specialişti din domeniul sanitar, de a nu consuma alcool pe stradă şi a adormi apoi în ger, de a nu se ''avânta'' în zone departe de orice aşezare umană, ori de a nu solicita sprijinul autorităţilor atunci când nu au unde locui în aceste zile geroase.
Aceste sfaturi survin experienţelor avute de medicii băcăuani de pe ambulanţe care, în zilele de final de săptămână, au transportat la spitale mai multe persoane singure, suferind de frig, la solicitarea vecinilor sau trecătorilor care le-au găsit fie în case neîncălzite, fie în curtea gospodăriei ori în preajma localităţilor. Marea majoritate s-au ales cu degerături, dar viaţa lor nu este în pericol.
'Încă de vineri am transmis tuturor spitalelor să aibă paturi libere şi să reţină toate persoanele afectate de ger, mai ales pe cele fără adăpost. Serviciul Judeţean de Ambulanţă va răspunde tuturor solicitărilor şi va transporta la spital toţi pacienţii vulnerabili la temperaturile scăzute', a declarat, pentru AGERPRES, medicul Marian Buştuc, director adjunct al Direcţiei de sănătate publică Bacău.
Acesta precizează că ''populaţia trebuie să ia în serios recomandarea de a nu se deplasa prin frig, iar dacă, totuşi, nu are încotro, atunci să poarte îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvate''. Totodată, să consume alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe şi legume şi să evite consumul de băuturi alcoolice.
Se recomandă să nu fie lăsaţi copiii în maşini parcate în frig sau să fie transportaţi cu autoturisme care nu au sistem de climatizare şi nu sunt echipate corespunzător. Bolnavii cronici, mai ales cei cu afecţiuni cardiace sau respiratorii, trebuie să renunţe la a mai ieşi prin frig şi în locurile aglomerate. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău:Directorul DSP acuză de "superficialitate" pe medicii din Moineşti care au refuzat internarea copilului decedat ulterior Medicul Marin Buştiuc, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău a declarat că apreciază drept "cel puţin rutină, superficialitate" comportamentul celor patru medici de la Spitalul municipal Moineşti care la finalul săptămânii trecute au refuzat internarea unui copil în vârstă...
Bacău: Medicii legişti spun că băiatul de patru ani căruia i s-a refuzat internarea a murit de meningită Medicii legişti băcăuani care au efectuat examenul anatomo-patologic al cadavrului băiatului în vârstă de patru ani, decedat la finele săptămânii trecute după ce i se refuzase de două ori internarea în Spitalul municipal din Moineşti, au comunicat, joi, că minorul suferea de meningită şi nu de otită...
Bacău: Numărul urgenţelor medicale în zilele de Crăciun, în scădere cu 30% faţă de 2012 Aproximativ 300 de persoane din judeţul Bacău au apelat în zilele de Crăciun la serviciile medicale de urgenţă, fiind necesară transportarea lor cu ambulanţa la spital, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, Anda Dumitrescu.
MS: Şapte persoane au decedat din cauza gerului, în ultimele 24 de ore Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în ţară, în ultimele 24 de ore, din cauza condiţiilor meteorologice, numărul total al deceselor înregistrate din cauza hipotermiei severe de la avertizarea cod galben de ger emisă de meteorologi şi până în prezent ajungând la 86.
Recomandări pentru perioada geroasă Bucureşti, 22 ian /Agerpres/ - În această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la ger.
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.