Cele mai citite
 


Arad: Tumoare ovariană gigant, extirpată de medicii arădeni
luni, 25 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arad, 25 ian /Agerpres/ - Medicii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie 'Salvator Vuia' din Arad au extirpat luni o tumoare chistică ovariană de 17 kilograme, de la o femeie în vârstă de 52 ani, din oraşul arădean Nădlac, evoluţia postoperatorie a pacientei fiind bună.
'A fost vorba de un caz deosebit, deoarece o astfel de tumoră implică riscuri majore, prin compresiunea pe care o exercită asupra organelor învecinate şi a vaselor sanguine. În plus, pacienta, care avea anterior operaţiei circa 47 de kilograme cu tot cu tumoră, mai suferea şi de alte afecţiuni, între care şi unele pulmonare, care au îngreunat intervenţia. Intervenţia chirurgicală, care a durat mai bine de două ore, a fost dificilă, dar s-a încheiat cu succes, tumora gigant fiind extirpată integral' - a declarat pentru AGERPRES dr. Sorin Prişcă, managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie 'Salvator Vuia' Arad.
După operaţie, pacienta a fost transportată la Secţia Reanimare a spitalului, evoluţia postoperatorie fiind bună. Dacă nu vor interveni complicaţii, femeia ar putea fi externată în şapte-opt zile, a mai spus dr. Sorin Prişcă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: O femeie a murit la o oră după ce a născut prin cezariană O femeie în vârstă de 24 de ani, din localitatea arădeană Cuvin, a murit la o oră după ce a născut prin cezariană, iar medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad susţin că decesul ar fi survenit în urma unei embolii pulmonare.
Arad: Anchetă internă la SCJU, după ce un bebeluş a murit la 44 de ore de la naştere O anchetă internă a fost demarată în Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, după ce un bebeluş a decedat la 44 de ore de la naştere.
Arad: Două saloane, inaugurate la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Două saloane care au fost modernizate şi dotate la standarde europene au fost inaugurate miercuri la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'dr. Salvator Vuia' din Arad, panglicile inaugurale fiind tăiate de prefectul Laurenţiu Călin Bibarţ şi dr. Sorin Prişcă, managerul spitalului.
Arad: Spitalul Matern, singurul din ţară atestat în folosirea operaţiei de cezariană 'Vejnovic' Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Arad, singurul din ţară atestat în folosirea tehnicii operaţiei de cezariană 'Vejnovic' de către autorul ei, a prezentat această tehnică în cadrul unei manifestări cu caracter ştiinţific intitulată 'Consilium Semestrae Arădean'- ediţia a II-a.
Arad: O minoră de 12 ani a născut o fetiţă la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie La Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Dr. Salvator Vuia' din Arad a fost consemnat un caz deosebit, o minoră în vârstă de numai 12 ani a născut în noaptea de miercuri spre joi, prin cezariană, un copil perfect sănătos, informează surse din cadrul unităţii medicale.
Arad: Procurorii au descins la secţia de obstetrică-ginecologie a SCJU, un medic fiind ridicat din sala de naşteri Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au descins la Secţia Obstetrică şi Ginecologie (secţie numită "Spitalul Matern" - n.r.) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad de unde au ridicat un medic pe care l-au dus la audieri pentru că ar pretins 1.000 de lei să efectueze o operaţie...