Cele mai citite
 


Deputatul Mihail Boldea (PD-L) solicită evaluarea de urgenţă a managerului Maternităţii din Galaţi
luni, 25 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 25 ian /Agerpres/ - Deputatul democrat - liberal Mihail Boldea solicită Ministerului Sănătăţii şi Colegiului Medicilor urgentarea investigaţiei privind moartea unei tinere gravide şi a copilului său nenăscut la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie 'Buna Vestire' din Galaţi, în luna noiembrie a anului trecut, precum şi evaluarea de urgenţă a managerului Maternităţii, medicul Anamaria Hărăbor.
Potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES, Boldea susţine că moartea pacientei de 40 de ani şi a copilului său nenăscut reprezintă o tragedie care putea fi preîntâmpinată dacă s-ar fi intervenit la timp şi dacă se luau deciziile necesare neîntârziat.
El consideră că tragedia de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Galaţi trebuie investigată de urgenţă de către Colegiul Medicilor, iar Ministerul Sănătăţii are datoria de a grăbi procedurile în acest caz şi că, în fond, adevărata problemă este managementul slab şi slaba gestiune a resurselor medicale de infrastructură şi financiare din Galaţi.
'Întârzierea de câteva minute face diferenţa între viaţă şi moarte în astfel de cazuri iar medicul de terapie intensivă Anamaria Hărăbor, care este şi managerul Spitalului, trebuia să ştie acest lucru. O anchetă riguroasă se impune în acest caz iar Ministerul Sănătăţii trebuie să vadă dacă menţinerea doamnei doctor la conducerea Spitalului mai este oportună. (...) Mi se pare cel puţin straniu că în oraşul Galaţi, cu o populaţie de 350.000 de persoane, toate tratamentele în ambulatoriu se fac la Spitalul Judeţean pentru că Policlinca din bulevardul Primăverii a fost desfiinţată pentru a face loc cursurilor studenţilor de la Medicină', a spus democrat-liberalul.
Boldea mai susţine că este la curent cu greutăţile prin care trece sistemul de sănătate din Galaţi şi că se impun măsuri pentru ca acesta, chiar în lipsa resurselor financiare, trebuie să devină eficient şi orientat spre pacient.
O pacientă de 40 de ani, însărcinată în 9 luni, a murit în noiembrie 2009 la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Galaţi, după ce i s-a administrat un medicament contestat despre care cadrele medicale susţin că era destinat să îi provoace naşterea. Copilul nenăscut al pacientei a murit, la rândul său, pentru că s-a acţionat pentru realizarea unei cezariene la 40 de minute de la moartea mamei. AGERPRES/(AS)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean într-un nou caz în care este afectată sănătatea unui bebeluş Galaţi, 6 nov /Agerpres/- O echipă a Ministerul Sănătăţii dar şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi anchetează un nou caz în care în care a fost implicat un bebeluş, după ce, pe 31 octombrie, un alt nou născut murea la doar câteva ore de la externarea din maternitatea unităţii sanitare...
Ministerul Sănătăţii reabilitează secţiile de terapie intensivă din 41 de spitale Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, printr-un ordin, programul pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din 41 de spitale publice aflate, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi cea a autorităţilor administraţiei publice locale.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Galaţi: O echipă de la Ministerul Sănătăţii anchetează cazul bebeluşului decedat la câteva ore după externare O echipă de la Ministerului Sănătăţii a ajuns, miercuri, la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei Galaţi, unde va efectua o anchetă în cazul bebeluşului decedat la câteva ore după externarea din maternitatea spitalului.
Ministerul Sănătăţii:Comisia de control a constatat nerespectarea procedurilor în cazul de la Câmpulung Membrii Comisiei de specialitate a Ministerului Sănătăţii (MS), care au efectuat un control la maternitatea Spitalului Municipal Câmpulung, au propus sancţionarea personalului medical din secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie pentru nerespectarea procedurilor medicale în cazul gemenilor...
Teleorman: Secţia de terapie intensivă a spitalului din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, într-o conferinţă de presă, la Alexandria.