Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Centrele sociale, ocupate din cauza gerului
luni, 25 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgovişte, 25 ian /Agerpres/ - Centrele sociale din municipiul Târgovişte sunt ocupate la capacitate maximă în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, prefectul judeţului Dâmboviţa, Iancu Caracota, făcând un apel către autorităţile locale să sprijine persoanele aflate în dificultate.
Frigul din ultimele zile a determinat oamenii străzii să aleagă ca adăpost centrele sociale din Târgovişte.
''Chiar dacă centrele sociale sunt ocupate la capacitate maximă, din punctul nostru de vedere nimeni nu va rămâne în stradă. Toţi sunt primiţi. Fiecare persoană va primi în primul rând un ceai fierbinte, o masă caldă şi condiţii de igienă personală, asta cu riscul de a dubla paturile din centre'', a declarat şeful Direcţiei de Asistenţă Socială Târgovişte, Delia Stănescu.
În Târgovişte, Centrele Sf. Elena şi Sf. Maria împreună cu Azilul de noapte pot adăposti circa 200 de persoane.
Celor aflaţi în adăposturile sociale, Cantina de Ajutor Social din Târgovişte le asigură principalele mese ale zilei. Cantina oferă şi alte 600 de porţii zilnic pentru nevoiaşii din oraş.
Ultimele zile au fost solicitante şi pentru Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa. Aproximativ 250 de persoane au sunat la Salvare, în ultimele două zile, majoritatea pentru probleme caracteristice temperaturilor scăzute din ultima perioadă. Astfel, s-au înregistrat peste 10 fracturi, 15 lipotimii, 10 stări febrile şi un caz de degerături la o persoană fără adăpost.
''Patru dâmboviţeni fără adăpost au solicitat, în ultimele 24 de ore, sprijinul autorităţilor, din cauza temperaturilor foarte scăzute. Unul dintre aceştia a fost cazat la Azilul de Noapte Târgovişte, după ce s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Alţi trei au rămas la Camera de Gardă din cadrul Spitalului Orăşenesc Găeşti, primind aici ajutor de specialitate din partea personalului medical'', se mai arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.
Staţia Meteo Târgovişte a anunţat că recordul temperaturilor negative din acest an a fost înregistrat în noaptea de duminică spre luni, când termometrul a arătat minus 23,5 grade Celsius. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: DSP a anchetat cazul bătrânului ajuns la Spitalul Judeţea cu larve în rănile de la picior Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a efectuat o anchetă în cazul bătrânului ajuns de la un centru social la Spitalul Judeţean Târgovişte cu larve în răni la picior, a descoperit mai multe nereguli şi a trimis concluziile Colegiului Medicilor.
Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare: Medicii nu ştiau că în parc era o femeie căzută Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a declarat marţi, pentru AGERPRES, că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu ştiau că în parcul din faţa unităţii se află o femeie căzută dar nici persoana care a cerut ambulanţa nu a explicat foarte clar care este situaţia...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Dâmboviţa: Lipsă de medici la Spitalul Judeţean Târgovişte; aproape 100 de posturi sunt vacante Spitalul Judeţean Târgovişte se confruntă cu o mare deficienţă de medici, fiind vacante 97 de posturi, iar cea mai gravă situaţie este la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii medicale, Claudiu Dumitrescu.
Peste 500 de persoane au apelat la Serviciul de Ambulanţă în noaptea de Revelion Peste 500 de persoane au apelat în noaptea de Revelion la Serviciul de Ambulanţă, iar dintre acestea peste 350 au fost cazuri de urgenţă de cod roşu şi cod galben, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, dr Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti.
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...