Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Oamenii străzii, ajutaţi de medici şi autorităţi
luni, 25 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reşiţa, 25 ian /Agerpres/ - În ultimele 24 de ore, la serviciul de urgenţe al Spitalului Judeţean din Reşiţa au fost aduşi, cu ambulanţa, trei oameni ai străzii, din cauza frigului.
La Spitalul Judeţean din Reşiţa s-a luat legătura cu Direcţia de Asistenţă Socială aflată în subordinea primăriei municipiului, pentru ca oamenii să ajungă mai apoi în adăpostul de la Caransebeş, după ce sunt trataţi.
'Acolo, oamenii fără adăpost primesc hrană şi pot rămâne la căldură până când va trece gerul, mai ales că, după cum se ştie, temperaturile se vor menţine şi în continuare extrem de scăzute', a declarat, pentru AGERPRES, Loredana Fărcăşescu, asistent social la Serviciului de Urgenţe din Spitalul Judeţean din Reşiţa.
La rândul său, prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea, le recomandă cetăţenilor, în special celor care suferă de diferite boli, să nu iasă, pe cât posibil, din case, în aceste zile.
'Le solicit şi autorităţilor locale să ia măsuri suplimentare pentru protejarea persoanelor fără adăpost şi să încerce să identifice persoanele aflate în pericol din cauza frigului, pentru a-i putea ajuta. În Caraş-Severin există un loc pentru oamenii străzii, la Centrul de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost din Caransebeş, ce aparţine de Consiliul Judeţean, unde, media pe lună este de 45 de persoane asistate', afirmă prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Noi investiţii la Spitalul Judeţean din Reşiţa Consiliul Judeţean Caraş-Severin continuă seria achiziţiilor pentru Spitalul Judeţean de urgenţă din Reşiţa, după ce luni au fost puse în funcţiune, în Blocul operator, două mese chirurgicale multifuncţionale şi două lampi scialitice de ultimă generaţie, în valoare de aproximativ 30 mii euro.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Caraş-Severin: Anchete în cazul copilului de un an şi jumătate adus la spital cu multiple leziuni Direcţia Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin şi Inspectoratului de Poliţie al judeţului Caraş-Severin au demarat anchete în cazul copilului de un an si trei luni, adus marţi la spital, cu multiple leziuni.
Caraş-Severin: Autorităţile, pregătite pentru caniculă Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin a suplimentat, în aceste zile, numărul de echipaje pe fondul temperaturilor caniculare anunţate de meteorologi.
Caraş-Severin: Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe solicită implicarea comunităţii în susţinerea bugetului unităţii medicale Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţe din Reşiţa este insuficient, managerul acestei unităţi spitaliceşti, Dumitru Secăşan, el solicitând implicarea comunităţii în susţinerea financiară a spitalului.
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean din Reşiţa va avea, din noiembrie, un nou computer tomograf Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa va beneficia din noiembrie de un computer tomograf de ultimă generaţie, achiziţionat cu ajutorul proiectului european 'Sănătate fără Frontiere', derulat împreună cu Spitalul General din Pojarevaţ - Serbia, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Dumitru Secăşan...