Cele mai citite
 


Mehedinţi: Dezinteres faţă de vaccinarea împotriva HPV
luni, 25 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drobeta Turnu Severin, 25 ian /Agerpres/ - Doar 119 fetiţe din cele 2.787 din judeţul Mehedinţi cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani au fost imunizate împotriva cancerului de col uterin, de la începutul campaniei de vaccinare la mijlocul semestrului al doilea al anului 2009.
Surse din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi au declarat, luni, pentru AGERPRES, că pentru efectivul de fetiţe care au fost catagrafiate şi luate în evidenţă de cabinetele medicale şcolare şi medicii de familie s-a achiziţionat o primă tranşă de vaccin de 1.050 de doze, urmând ca pe măsură ce acestea vor fi utilizate să fie cumpărate altele.
Situaţia respectivă se datorează, în primul rând, faptului că părinţii nu şi-au dat acordul pentru ca fiicelor lor să le fie administrat vaccinul anti-HPV din cauza temerilor legate de eventualele efecte secundare pe care le-ar putea avea asupra sănătăţii acestora, iar în al doilea rând din cauza dezinteresului manifestat faţă de campania de informare organizată de Ministerul Sănătăţii.
De asemenea, părerile autorităţilor medicale, potrivit cărora vaccinul împotriva cancerului uterin se utilizează pe piaţă de şapte ani, continuă să fie nesocotite de părinţii fetiţelor, care, în majoritatea cazurilor, din păcate, nu văd în acesta o necesitate.
Potrivit unor studii realizate de MS, România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană la mortalitatea prin cancer de col uterin, cu un ritm de şase ori mai mare decât în celelalte state europene. AGERPRES/(Florian Copcea)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Doar 81 eleve vaccinate împotriva cancerului de col uterin Din cele 1.060 doze vaccin contra virusului HPV, distribuite medicilor din şcoli, doar 81 au fost utilizate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Aurel Borugă.
Medici de familie: 6 femei mor zilnic în România de cancer de col uterin cancerul de col uterin este singurul tip de cancer care poate fi prevenit printr-un vaccin, însă România este în continuare fruntaşă atât în ceea ce priveşte incidenţa, cât şi mortalitatea, iar zilnic 6 femei pierd lupta cu această boală, a declarat marţi într-o conferinţă de presă medicul primar Cr...
Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține începerea campaniei naționale de vaccinare împotriva HPV pentru 2013-2014 Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține preocuparea Ministerului Sănătății de a găsi formula optimă de vaccinare împotriva HPV, o eventuală campanie putând debuta în a doua parte a anului 2013.
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine vaccinarea împotriva HPV România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.
Vaccinarea anti-HPV este recomandată de 94% dintre medicii de familie Societatea Naţională de Medicină a Familiei (SNMF) a efectuat un studiu cu privire la profilaxia îmbolnăvirii cu Virusul Papiloma Uman (HPV), la care au participat peste 1.000 de medici de familie din întreaga ţară, se arată într-un comunicat de presă al SNMF.
Mehedinţi: Vaccinul împotriva cancerului de col uterin, distribuit Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat, joi, acţiunea de distribuire a vaccinului contra virusului HPV, a declarat pentru AGERPRES directorul adjunct pe probleme de epidemiologie, Marinică Stoian.